Olvasónk megfejtette, hol főzhette a húsvéti sonkát Orbán Viktor

nyomozás
2018 április 01., 11:06
comments 428

Orbán Viktor sonkafőző tanácsokat adott a ma reggel kirakott videójában. Hogy hol főzte meg a nem is egy, de három sonkát, ahol viszont nem volt borókabogyó, az a videóból nem derült ki. A pillanatokra felvillanó háttérből csak az volt világos, hogy hol nem. 

photo_camera Ez nem a XII. kerület, de nem is Felcsút. 

Ez nem a XII. kerületi Cinege utcai ház. És nem is a felcsúti, stadion melletti épület, mert annak nem ennyire nyitott még a hátsó része sem, és a hivatalos családi ház elegánsabb is, mint a videón látható főzőrész, a rácsok mögött lévő kutyával. Talán a legendás hatvanpusztai titokos birtok?

Egy olvasónk az apró részleteket összerakva a jelek szerint megfejtette a helyszínt, de legalábbis teljesen logikus, amire jutott. A háttérben látható nádas, a nemesnyár ültetvény, a domboldal, az erdő és a szántó határa alapján kizárta Felcsútot és  Hatvanpusztát is.

photo_camera Az első lépések.

És akkor bevillant valami az alapján, hogy Tiborczék birtoka, ahol Orbán Ráhelék lagzija volt, a Szent László patak partján van. 

Aztán még pár bizonyosság, és a végeredmény:

Olvasónk azt írta nekünk, soha nem járt a Csabdi külterületén lévő Tiborcz tanyán, de „a technika mai állása már csodákra képes”. A bravúros helyszínkeresés nem is tartott olyan sokáig.

„Az azonosítás (hogy rájöjjek arra mit kéne keresni és hogyan) az volt egy negyedóra, húsz perc. Ekkor már tudtam hogy megvan. Összerakni az ábrát úgy, hogy ez mások számára is tiszta legyen, az ennél némileg több. Összességében kicsit több mint 1 óra ment el rá az ötlettől az első levél megírásáig.”

Aki az egész pazar bizonyítást egyben szeretné megnézni mobilt lefagyasztó nagy felbontásban, az ide kattinston. Olvasónknak felajánljuk, hogy a következő kampányban kiállunk egy fideszes sonkaosztó akción kígyózó hosszú sort, és együtt főzzük meg az ajándékot. 

Ha valóban Tiborczéknál volt, akkor már tényleg összeállt a kép, hogy kitől kaphatta az új pufimellényt, amit a főzés után a felcsúti stadionban vett fel.

Balra Orbán Viktor, mellette apja, Orbán Győző, jobb szélen ifj. Orbán Győző (aki korábban azt mondta, a labdajáték nem sport, a focit még tévében sem nézi, nemhogy élőben) a miniszterelnök háza mellé, a saját klubjának épített stadionban 2018. március 31-én.
photo_camera Fotó: botost/444.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.