Ha a lakosok szívatásáról van szó, akkor Ferencváros a kampányhajrában sem pihen

2018 április 6., péntek 14:26
108

Napok óta kígyózó sorok állnak a IX. kerületi parkolási iroda előtt. A ferencvárosiak arra várnak, hogy kiválthassák az ingyenes parkolási engedélyeiket, mivel azok március 31-én lejártak, és aki nem időben váltotta ki az újat, azokat április 3. óta már büntetik az ellenőrök. 

Április 4.  - sor a FEV IX. Lónyay utcai irodája előtt.

Azért van most zűrzavar, mert az autósok megszokták, hogy az önkormányzat jó előre levélben figyelmezteti őket, hogy az engedélyeket meg kell hosszabbítani. Most viszont ez elmaradt. A rendszer megváltozott, értesítést pedig nem küldött a vagyonkezelő, ami a parkolási ügyeket intézi. 

Várakozók száma: 86

Dávid Ferenc, társadalmi ügyekben mindig aktív kerületi lakos, szolgálatban a Kék Pont Alapítvány munkatársa, a Facebookon kelt ki a lehúzós szívatás ellen. A posztba megszólította a polgármestert, Bácskai Jánost is, aki válaszolt a lakossági panaszra:

„Tisztelt Dávid Úr! A saját facebook oldalamon március 22-én osztottam meg az alábbi bejegyzést: "FONTOS INFORMÁCIÓ!!!...” és „Tudomásom szerint a parkolási társaság telefonos kampányt folytatott az érintettek tájékoztatására.”

Hollik István szórólapja megérkezett

A káosz bizonyos szempontból meglepte a lakosokat, hiszen ha krumpliosztás van a kerületben vagy ha éppen nemzeti konzultáció zajlik, esetleg az LMP ellenzéki képviselője, Csárdi Antal akar bevezetni egy új adót vagy Hollik Istvánnak vannak új információi a migrációról, akkor mindig olajozottan működik a kommunikáció a fideszesek és a választók között. Ilyenkor a szórólapok eltömítik a postaládákat és a szélvédőket, őrülten csörögnek a telefonok és a kapucsengők, minden ház kapuján hirdetmény lóg. Most viszont hiba csúszott a kommunikációba. A már korán reggel a Lónyay utcai Parkolási Divízó előtt dekkoló lakosok azt mondják, nem lettek tájékoztatva. 

Április 6. sor a a FEV IX. Lónyay utcai irodája előtt.

Bácskai János tényleg kiírta, hogy lejárnak a lakossági parkolási engedélyek, de a polgármester Facebook-oldalát összesen 1943-an követik, Ferencvárosban viszont több, mint hatvanezren laknak. A bejegyzésre összesen 13 reakció érkezett, ami mutatja, hogy nem lehetett teljes körű a tájékoztatás. A telefonos automata csak kevés autóst ért el, így most irdatlanul szívnak az irodai dolgozók és a lakosok is.

A kommunikáció azóta sem állt helyre. Miután Dávid Ferenc kiállta a sort, neten beolvasott a polgármesternek, levelet kapott a parkolási társaságtól. A borítékot felbontotta, de legnagyobb meglepetésére, abban csak egy üres A4-es lapot talált. Máig nem lehet tudni mit szeretett volna közölni vele a divízió.

Egyébként azért is érdemes lett volna normálisan tájékoztatni a ferencvárosiakat, mert idéntől már online is lehet érvényesíttetni a parkolási engedélyeket, és állítólag ez a rendszer teljesen jól és gyorsan működik.

A kerület neuralgikus pontja a parkolás

Pár ügy az elmúlt időszakból:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt