A Momentum megnevezte hat jelöltjét, akiket visszaléptet az esélyesebb ellenzéki javára

Péntek délután a Momentum megnevezte, kik azok a jelöltjei, akiket visszaléptetnek az esélyesebb ellenzéki jelölt javára:

  • Pintér András Gábor Székesfehérváron visszalép a DK-s Ráczné Földi Judit javára. 
  • Hódmezővásárhelyen Jakab Tamás nem indul el a jobbikos Dr. Kiss Attila ellen. 
  • Hollai Gábor a XVI. kerületben visszalép az Együtt színeiben induló Vajda Zoltán javára. Ebben a körzetben már a DK jelöltje is visszalépett az Együtt javára.
  • Tóth Zoltán Heves megye 1-es körzetében átengedi a körzetét a jobbikos Mirkóczki Ádámnak. 
  • Szemző Áron pedig Budakeszin nem indul el Szél Bernadettel szemben. Itt korábban a DK-s Tóth Zoltán is visszalépett az LMP miniszterelnök-jelöltjének javára. 
  • Soproni Tamás pedig már péntek délelőtt bejelentette, hogy visszalép a DK-s Oláh Lajos javára. Ebben a körzetben Bokros Lajos is átengedte a terepet Oláh Lajosnak. 

Vagyis a Momentum eddig 13 jelöltjét léptette vissza valamelyik ellenzéki javára. korábban a párt elnöke, Fekete-Győr András a Belvárosban lépett vissza. Dukán András Csepelt engedte elNagy Károly a XVIII. kerületet magába foglaló 15-ön körzetben lépett vissza Kunhalmi Ágnes javára. Rácz Norbert Szekszárdot engedte át Hadházy Ákosnak. Fábián László pedig a jobbikos Steinmetz Ádám javára lépett vissza a Somogy megye 3-as körzetben. Miskolcon nem indult a szocialista  Varga László ellen. Dabason pedig Galgóczi Péter lépett vissza az MSZP-Párbeszéddel induló Kücsön Sándor javára.