Tízezrek próbálnak átjelentkezni, belassultak az NVI szerverei

Több olvasónk is jelezte, hogy nem sikerült ma átjelentkezési kérelmet benyújtania a Nemzeti Választási Iroda online felületén, mert a valasztas.hu weboldal elérhetetlen. Én magam is próbálkoztam, nekem végül, ha lassan is, de betöltött az oldal. Megkerestem Listár Dánielt, a Nemzeti Választási Iroda szóvivőjét, aki azt a tájékoztatást adta, hogy

"az utolsó nap több tízezren kérnek átjelentkezést, ez lassítja le az online ügyintézést".

Átjelentkezni ma délután négy óráig van lehetőségük azoknak, akik nem a lakhelyükön szavaznának.

Listár tájékoztatása szerint "az online ügyintézés nem állt le, csak a korábbinál lassabb válaszadással működik", vagyis az van, amit magam is megtapasztalhattam. Listár azt javasolja az átjelentkezni vágyóknak, hogy "folyamatosan próbálkozzanak, várják ki a hosszabb válaszadási időt".

Átjelentkezésüket amúgy a lakóhelyük szerint illetékes választási irodában is elintézhetik, tapasztalataink szerint ott rendkívül gördülékeny az ügyintézés, ráadásul helyben elbírálják a kérelmet, így igazolást is kap erről az igénylő.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.