Tízezrek próbálnak átjelentkezni, belassultak az NVI szerverei

Több olvasónk is jelezte, hogy nem sikerült ma átjelentkezési kérelmet benyújtania a Nemzeti Választási Iroda online felületén, mert a valasztas.hu weboldal elérhetetlen. Én magam is próbálkoztam, nekem végül, ha lassan is, de betöltött az oldal. Megkerestem Listár Dánielt, a Nemzeti Választási Iroda szóvivőjét, aki azt a tájékoztatást adta, hogy

"az utolsó nap több tízezren kérnek átjelentkezést, ez lassítja le az online ügyintézést".

Átjelentkezni ma délután négy óráig van lehetőségük azoknak, akik nem a lakhelyükön szavaznának.

Listár tájékoztatása szerint "az online ügyintézés nem állt le, csak a korábbinál lassabb válaszadással működik", vagyis az van, amit magam is megtapasztalhattam. Listár azt javasolja az átjelentkezni vágyóknak, hogy "folyamatosan próbálkozzanak, várják ki a hosszabb válaszadási időt".

Átjelentkezésüket amúgy a lakóhelyük szerint illetékes választási irodában is elintézhetik, tapasztalataink szerint ott rendkívül gördülékeny az ügyintézés, ráadásul helyben elbírálják a kérelmet, így igazolást is kap erről az igénylő.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.