Valaki Kósa Lajoséra feltűnően hasonlító kézírással adta meg Szabónénak Kósa édesanyjának személyes adatait

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kézírásos dokumentumot mutatott be pénteki számában a Magyar Nemzet. A papír mellé, amire egy bankszámlaszám, illetve a nemzetközi utalásokhoz szükséges adatok (IBAN, SWIFT) alá valaki kézzel Kósa Lajosné, Kósa Lajos miniszter édesanyjának azonosításához feltétlenül szükséges személyes adatokat is felírt.

A papíron Kósáné neve mellett leánykori neve, anyja neve, születési helye, személyi igazolványszáma, adóazonosító jele, lakcíme és telefonszáma is ott van. A Magyar Nemzet emellé a papír mellé készségesen odafényképezte Kósa Lajos kézzel kitöltött parlamenti vagyonbevallását is, és a két kézírás valóban feltűnő hasonlóságot mutat.

A lap szerint ez azt bizonyítja, hogy Kósa nem önzetlenül segített a csengeri örökösnőnek, Szabó Gábornénak, hanem abban a reményben, hogy neki és családjának is juthat a mesés, 1300 milliárdos örökségből. Szabóné ugyanis 2,6 millió euró, vagyis nagyjából 800 millió forint ajándékozását tervezte. A Nemzet szerint "Kósa" azért adhatta meg édesanyja személyes adatait, hogy Szabóné a megfelelő helyre tudja utalni a pénzt.