Szamizdat lapszámmal és szimpátiatüntetéssel búcsúzik olvasóitól a Magyar Nemzet

Fotó: György Zsombor FB

Néhány száz ember jött össze szombat délután a lapot alapító Pethő Sándorról elnevezett utcában, ahol szimpátiatüntetést tartanak a Magyar Nemzet munktársai, szerzői és olvasói. Az apropó: kedden bejelentették a lap megszűnését, így az csütörtök óta már nem kapható az újságárusoknál. 

Az esemény egyfajta búcsúztatója a lapnak, noha a szerzők bíznak benne, hogy a közel húsz éven keresztül Simicska Lajos által fenntartott lap még megmenekülhet. Az LMP elnökségi tagja, Ungár Péter a hírek szerint jelenleg is tárgyalásban áll a tulajdonosokkal a Heti Válasszal és Lánchíd Rádióval teljes portfólió felvásárlásáról. Simicska állítólag közel 1,5 milliárd forintot kérne a médiabirodalomért. 

Az eseményen egy különleges Szamizdat Magyar Nemzet lapszámait osztogatják a munkatársak. 40 ezer példány készült az újságból, amelyet ingyenesen terjesztenek, de adományokra azért számítanak. 

A tüntetésen többek közt felszólalt az alapító Pethő Sándor fia, Pethő Tibor és Torkos Matild, a lap korábbi szerzője is.

A különleges lapszámban többek közt Szerető Szabolcs volt főszerkesztő-helyettes és Török Gábor elemző írásai is olvashatóak. Az eseményen megjelent Lányi András és a Jeszenszky Géza is.

Az utcában álló templom mellett gyertyákat is gyújtottak a lap munkatársai. A szamizdat-lapot osztogatják a kormányellenes belvárosi tüntetésen is: 

Fotó: Ács Dániel/444

(HVG)