Mészáros Lőrinc nyomdájának mégsem fért bele, hogy kinyomtassa a szamizdat Magyar Nemzetet

media
2018 április 15., 14:30
comments 187

A héten jelent meg az utolsó Magyar Nemzet, a szerkesztőség munkatársai azonban elhatározták, hogy szombatra is megjelentetnek egy lapszámot, amit szamizdat Magyar Nemzet néven ingyen terjesztenek majd a szombati kormányellenes tüntetésen.

Úgy tervezték, 20 ezer példányban nyomják majd ki a lapot, és ehhez a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló, és a vidéki lapokat terjesztő Mediaworks nyomdájától kértek ajánlatot. Ez annyira nem is meglepő, ugyanis eddig is ebből a nyomdából került ki a Magyar Nemzet.

A nyomda adott is árajánlatot, amit a szerkesztőség el is fogadott, viszont amikor elküldték a megrendelést, a nyomda kapacitáshiányra hivatkozva mégis visszautasította a megbízást.

Ez azért furcsa, mert a nyomdában elvileg kellene lennie kapacitásnak, hiszen ha nem szűnik meg a Magyar Nemzet, akkor amúgy is ki kellett volna nyomniuk.

Lukács Csaba, a lap korábbi munkatársa azt mondta az Indexnek, hogy ezután más nyomdáknál is próbálkoztak, és volt olyan cég is, ahol kezdetben úgy tűnt, kinyomtatják a lapot, később azonban a tulajdonosok úgy döntöttek, „mégsem akarnak kockáztatni”.

Végül egy pozsonyi nyomdával és egy német tulajdonú magyar nyomdával állapodtak meg. Azért adtak le két megrendelést, hogy mindenképp meglegyen a 20 ezer példány akkor is, ha az egyik végül visszatáncol. De nem táncolt vissza egyik sem, így végül 40 ezer példányban született meg az utolsó szám. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.