Mészáros Lőrinc írnoka ma egy 22 éves, kivándorláson gondolkodó óvónőbe gondolta beletörölni a lábát

STÍLUS
2018 április 18., 09:30
comments 563
photo_camera Fotó: Gajdics Ottó Baráti Kör FB

Magyarországon ma összesen 14 megyei lap politikai tartalma a Mediaworks Központi Szerkesztőségében készül el. 

A Mészáros Lőrinc tulajdonában álló cég online lapjaival együttesen több tucat médiumot ölel fel, az egész országban ezek a lapok legkevesebb 1 millió olvasóhoz érnek el. Ahol nem ők, ott történetesen Andy Vajna és a Lapcom vagy az osztrák Fidesz-ügynök Heinrich Pecina gyártja a híreket. 

A Központi Szerkesztőségben készülnek mindig az aktuális Orbán-interjúk és országos politikai hírek, publicisztikák az olvasóknak. Van tehát 2-3 oldal és úgy 5-6 cikk, ami az összes lapban ugyanaz. 

A Mediaworkshöz tartozó megyei lapok címlapjai a 2018-as parlamenti választás előtti napon
photo_camera A Mediaworkshöz tartozó megyei lapok címlapjai a választás előtti napon Fotó: 444

Ezek közt jelent meg nemrég a véleménycikk, amit Pauska Zsolt igazgató jegyzett, aki szerint az ellenzéki szavazók egyszerűen agyhalottak. 

Szerdán - tíz nappal pártja sorozatban harmadik kétharmados diadala után - Gajdics Ottó, a szintén Mediaworks-höz tartozó Magyar Idők és a Fidesz lassan örökösnek mondható főszerkesztő-publicistája azt gondolta legfontosabbnak közölni a lapcsalád  1 millió olvasójával, hogy 

egy 22 éves óvónőnek nem kéne annyit rinyálnia, csak azért mert nem tud megélni abból a pénzből, amit Magyarország biztosítani képes számára, örülne inkább, hogy lyuk van a seggén. 

Mészáros Luca a választás másnapján írt arról oldalán, hogy bármilyen keveset keres is, édesanyját követve óvónő szeretne lenni, de mivel úgy látja, 120 ezer forintból képtelen lesz megélni, a kivándorláson gondolkodik, mert Budapesten egy szobát sem tud bérelni ennyi pénzből, sőt egy kávéfőzőt sem tudott venni magának. A posztot egy nap alatt 14 ezren osztották meg, aztán törölni volt kénytelen, mert annyian fenyegették. 

Mészáros Luca csak kicsivel járt jobban, mint az a 17 éves diák, Rékasi Zsigmond, aki ki merészelt állni a kormánnyal szemben, és akit ezért Bayer Zsolttól a Magyar Idők stábig mindenki fontosnak tartott legutani. 

Gajdics Ottó feltűrte az ingujjat, és maga mögött Magyarország leghatalmasabb, közpénzből kipárnázott oligarchájával és médiavállalatával, írt egy cikket arról, mennyire sajnálja Lucát, méghozzá több okból is. Egyrészt amiért azt hitte, a Facebookon meg lehet bármit is normálisan beszélni. Másrészt, és ez fontosabb, 

„amiért az édesanyjával nem volt alkalma alaposan végiggondolni, hogy ha annak idején, amikor ő a világra jött (a Bokros-csomag nyomorát élveztük éppen!), így vélekedtek volna szülei, akkor ő most nem lenne”.

Harmadrészt

alkalmatlan tanárai miatt, akik nem magyarázták el neki, hogy minden nélkülözés, fájdalom és borzalom ellenére az életnek van értelme.

Lucának valójában örülnie kéne, hogy egyáltalán lyuk van a seggén és legközelebb találni egy olyan iskolát, ahol elmagyarázzák, hogy a pénz nem minden. Nincs itt vége:

Gajdics ebben a magasságban folytatja és arról lamentál, hogy amikor az ember 22 éves - (és nincs még mögötte nyolc éve Magyarország Kormánya és Mészáros Lőrinc, hogy fizesse a kávéfőzőjét, a budapesti albérletét - szerk.)  - akkor bizony néha megalázóan korlátozottnak tudja érezni a lehetőségeket. 

De fel a fejjel, Luca, 22 éve Gajdicsék is használt hűtővel vágtak neki a családalapításnak, pedig akkor még Bokros Lajos volt a pénzügyminiszter, mégsem jutott eszükbe lelépni innen. 

„Ne bántsuk Lucát, mert ő csak a folyamatosan nyavalygó közérzetrombolók áldozata”

 - magyarázza meg zárszóként Gajdics, miért nem fog kijönni Luca a havi 120 ezerből. 

(A teljes cikket itt lehet elolvasni, de az összes Mediaworks megyei lap honlapján megtalálható.) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.