A Facebook 1,5 milliárd felhasználóját a kaliforniai központ alá teszi, nehogy túlságosan védeni kelljen az adaikat

TECH
2018 április 19., 13:26

Május 25-től él az EU területén az úgynevezett GDPR nevű szabályozás, ami arra kötelezi a cégeket, hogy szigorúbban óvják ügyfeleik és dolgozóik adatait, mint eddig.

A rengeteg ügyféladatot kezelő Facebook úgy döntött, hogy nem bíbelődik az európai bürokrácia kényszereivel, hanem 1,5 milliárd felhasználójának a profilját a kaliforniai központjának kezelése alá helyezik. Ők eddig az írországi központ felügyelete alá tartoztak. EU-n kívüli felhasználókat, összesen 1,5 milliárd profilt érint a költözés.

Mostanában egyre durvább dolgok derülnek ki arról, hogy a Facebook rengeteg felhasználójának az adatait adta el cégeknek, anélkül, hogy erről az érintettek tudtak volna. Az adatok megszerzői pedig többek között politikai kampányokra használták fel az információkat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.