A Facebook 1,5 milliárd felhasználóját a kaliforniai központ alá teszi, nehogy túlságosan védeni kelljen az adaikat

Május 25-től él az EU területén az úgynevezett GDPR nevű szabályozás, ami arra kötelezi a cégeket, hogy szigorúbban óvják ügyfeleik és dolgozóik adatait, mint eddig. 

A rengeteg ügyféladatot kezelő Facebook úgy döntött, hogy nem bíbelődik az európai bürokrácia kényszereivel, hanem 1,5 milliárd felhasználójának a profilját a kaliforniai központjának kezelése alá helyezik. Ők eddig az írországi központ felügyelete alá tartoztak. EU-n kívüli felhasználókat, összesen 1,5 milliárd profilt érint a költözés.

Mostanában egyre durvább dolgok derülnek ki arról, hogy a Facebook rengeteg felhasználójának az adatait adta el cégeknek, anélkül, hogy erről az érintettek tudtak volna. Az adatok megszerzői pedig többek között politikai kampányokra használták fel az információkat. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.