Lázár nem kíván szerepet vállalni Orbán következő kormányában

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy abbahagyja a kormányzati munkát, távozik a Miniszterelnökség éléről, és visszatér hódmezővásárhelyi választókerületébe. A miniszter a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott pénteki interjújában azt mondta,

nem kíván szerepet vállalni Orbán Viktor következő kormányában.

Orbán Viktor miniszterelnök szintén pénteken a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy ő maga is tervezi a Miniszterelnökség átalakítását.

„Inkább az agyközpontját szeretném átalakítani a kormányzásnak, amit miniszterelnökségnek neveznek. Itt más típusú vezetést szeretnék”

- mondta Orbán, Lázár pedig nem várta meg, hogy a miniszterelnök mutasson neki ajtót, maga jelentette be a távozását. Arról is beszélt, hogy a részletekről hétfőn tárgyal majd Orbánnal.

Lázár azt mondta, 2014-ben Orbán 4 évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére, és ő úgy érzi, ezt a munkát el is végezte, ezért befejezettnek tekinti itteni ténykedését.

„A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet” - indokolta Lázár azt, hogy miért akar inkább visszatérni a választókerületébe, hogy az ottani szavazókkal foglalkozhasson. „ Nem azért, mert az országgal kapcsolatban ne lenne, tudásom, elképzelésem, ambícióim, de sokat kell még tanulnom a választóktól, hogy mi a magyar valóság.”

Lázár nem beszélt arról, ki lehet majd az utóda, de ezt üzente neki: „Én 112 kormányinfót tartottam, hajrá!” (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.