Lázár nem kíván szerepet vállalni Orbán következő kormányában

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy abbahagyja a kormányzati munkát, távozik a Miniszterelnökség éléről, és visszatér hódmezővásárhelyi választókerületébe. A miniszter a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott pénteki interjújában azt mondta,

nem kíván szerepet vállalni Orbán Viktor következő kormányában.

Orbán Viktor miniszterelnök szintén pénteken a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy ő maga is tervezi a Miniszterelnökség átalakítását.

„Inkább az agyközpontját szeretném átalakítani a kormányzásnak, amit miniszterelnökségnek neveznek. Itt más típusú vezetést szeretnék”

- mondta Orbán, Lázár pedig nem várta meg, hogy a miniszterelnök mutasson neki ajtót, maga jelentette be a távozását. Arról is beszélt, hogy a részletekről hétfőn tárgyal majd Orbánnal.

Lázár azt mondta, 2014-ben Orbán 4 évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére, és ő úgy érzi, ezt a munkát el is végezte, ezért befejezettnek tekinti itteni ténykedését.

„A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet” - indokolta Lázár azt, hogy miért akar inkább visszatérni a választókerületébe, hogy az ottani szavazókkal foglalkozhasson. „ Nem azért, mert az országgal kapcsolatban ne lenne, tudásom, elképzelésem, ambícióim, de sokat kell még tanulnom a választóktól, hogy mi a magyar valóság.”

Lázár nem beszélt arról, ki lehet majd az utóda, de ezt üzente neki: „Én 112 kormányinfót tartottam, hajrá!” (via Index)