Lázár nem kíván szerepet vállalni Orbán következő kormányában

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy abbahagyja a kormányzati munkát, távozik a Miniszterelnökség éléről, és visszatér hódmezővásárhelyi választókerületébe. A miniszter a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott pénteki interjújában azt mondta,

nem kíván szerepet vállalni Orbán Viktor következő kormányában.

Orbán Viktor miniszterelnök szintén pénteken a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy ő maga is tervezi a Miniszterelnökség átalakítását.

„Inkább az agyközpontját szeretném átalakítani a kormányzásnak, amit miniszterelnökségnek neveznek. Itt más típusú vezetést szeretnék”

- mondta Orbán, Lázár pedig nem várta meg, hogy a miniszterelnök mutasson neki ajtót, maga jelentette be a távozását. Arról is beszélt, hogy a részletekről hétfőn tárgyal majd Orbánnal.

Lázár azt mondta, 2014-ben Orbán 4 évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére, és ő úgy érzi, ezt a munkát el is végezte, ezért befejezettnek tekinti itteni ténykedését.

„A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet” - indokolta Lázár azt, hogy miért akar inkább visszatérni a választókerületébe, hogy az ottani szavazókkal foglalkozhasson. „ Nem azért, mert az országgal kapcsolatban ne lenne, tudásom, elképzelésem, ambícióim, de sokat kell még tanulnom a választóktól, hogy mi a magyar valóság.”

Lázár nem beszélt arról, ki lehet majd az utóda, de ezt üzente neki: „Én 112 kormányinfót tartottam, hajrá!” (via Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.