Érdekes körülmények között vette a lakását az MSZP lemondott elnöke, Molnár Gyula

politika
2018 április 23., 09:00

Molnár Gyula 2007-ben újbudai polgármesterként úgy vásárolt 130 négyzetméteres ingatlant a kerületben felépült Nádorliget lakóparkban, hogy a tranzakcióba valamilyen okból közbeiktatták egy másik, akkor még szocialista politikus ingatlanos cégét - írja a 24.hu. (A 130-ból a 100 négyzetméter maga a lakás, a 30 pedig a gépkocsibeálló.) A lap szerint az egész fura akciónak csak az lehetett az értelme, hogy a nagyközönség számára ne lepleződjön le, hogy a politikus egy olyan vállalkozótól - Balásdi-Szabó Istvántól - vásárol értékes ingatlant, akivel az általa vezetett kerületnek azelőtt és akkor is voltak közös üzleti ügyei.

A tranzakciósorozat azzal kezdődött, hogy Balásdi-Szabó egyik ingatlanvállalkozása 2007. január 22-én eladott egy nádorligeti, 100+30 négyzetméteres lakást az akkor még MSZP-s, ma már DK-s politikus Élő Norbert ingatlanos cégének, a C-Moll Zrt-nek. Hogy a C-Moll alig 2 hét múlva, február 6-án továbbpasszolja azt Molnárnak.

Több elem is arra mutat, hogy a C-Mollt kifejezetten Molnár miatt iktatták közbe:

  • a 24 szerint a C-Moll jellemzően eleve nem is lakások adásvételével, hanem ingatlanok bérbeadásával foglalkozott
  • és ami még árulkodóbb, Molnár Gyula 2007. január 29-én benyújtott vagyonbevallásában már szerepelt az ingatlan, amit elvileg február 6-án vásárolt meg, és ami papíron akkor egy másik MSZP-s cégének a tulajdona volt.

(Élő Norbert eleve fantaszikus figura, aki, miközben a DK-ban nyomul, több fideszes cég vezetőségi tagja.)

A 24.hu szerint a Molnár vezette önkormányzat legalább 2 esetben üzletelt a nádorligetes vállalkozóval

  1. magának a Nádorligetnek a felépítésekor
  2. egy nappal azután, hogy 2007. február 6-án Molnár megvette a lakást a C-Molltól, Molnár és Balásdi-Szabó együtt rakták le a Szent Gellért Senior Apartmanház alapkövét. Ez az önkormányzat és Balásdi-Szabó közös biznisze volt, amire Újbuda Gyöngye Kft. néven közös céget hoztak létre, aminek maga az ingatlanvállakozó lett az ügyvezetője. Az önkormányzat a 200 milliósra értékelt telekkel szállt be a buliba. A vállalkozás óriási bukásnak bizonyult, az Újbuda Gyöngye kétmilliárdos adóssággal ment csődbe, az ügyben nyomozás is folyt egy ideig.

A 24.hu-nak Molnár annyit reagált, hogy

transzparens módon és piaci áron vette az ingatlant, aminek a polgármesteri munkájához szerinte annyi köze volt, hogy ismeri és szereti a környéket.

ezen felül azt állította, hogy Balásdi-Szabóval 2006-ban az önkormányzatnak semmilyen üzleti és/vagy egyéb kapcsolata nem volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.