Véget ért a kilakoltatási moratórium, családok ezrei kerülhetnek utcára

2018 május 1., kedd 16:35
316
Kilakoltatás előtt álló lakók, családok és családanyák demonstrálnak a kőbányai önkormányzat ülésén Fotó: 444

A 444-en nemrég videóriportban mutattuk be egy Bihari utcai szociális bérlakástömb lakóinak sorsát, amit az önkormányzat ugyan hét éve bő 600 millióból felújíttatott, de amiről most mégis kimondták, hogy életveszélyes, és jobb lesz lebontani. 

Kedden az RTL is bemutatott egy családanyát, aki egyedül neveli a gyerekét, és tartozása nincs, mégis utcára kerülhet. Kőbánya fideszes polgármestere, Kovács Róbert a 444-nek sem válaszolt érdemben, és amikor kedden a tévé riportere próbálta megszólaltatni a kérdésben, annyit mondott, hogy

május 1-e van, nem szeretnék nyilatkozni,

majd egyszerűen elfordult. Közben a házban több egyedülálló anya is több gyereket nevel, és a szociálisan rászorultaknak nem biztosítanak cserelakást, csak mert a határozott idejű szerződéssel bírókon az önkormányzat nem köteles segíteni. 

Hiába tolták ki a moratórium határidejét egy hónappal, ettől csak a végrehajtóknak lesz sürgősebb az intézkedés.

Az elmúlt években általában 3-4 ezer család került utcára a moratórium lejártakor, többségében bedőlt jelzáloghiteles adósok. 

Az RTL-nek Harrach Péter KDNP-s politikus azt válaszolta, a hitelesek helyzetének segítésére könnyített törlesztési csomagok kidolgozását javasolják majd az új országgyűlésnek, ami elvileg „lehetővé teszi majd a végrehajtási folyamat felfüggesztését” de kérdés, hogy ez azokon is segíteni fog-e, akiket már kedden jogerősen kirakhatnak otthonaikból.  

2018 egyébként a kormány szerint a családok éve lesz. (RTL Klub)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt