Véget ért a kilakoltatási moratórium, családok ezrei kerülhetnek utcára

Kilakoltatás előtt álló lakók, családok és családanyák demonstrálnak a kőbányai önkormányzat ülésénFotó: 444

A 444-en nemrég videóriportban mutattuk be egy Bihari utcai szociális bérlakástömb lakóinak sorsát, amit az önkormányzat ugyan hét éve bő 600 millióból felújíttatott, de amiről most mégis kimondták, hogy életveszélyes, és jobb lesz lebontani. 

Kedden az RTL is bemutatott egy családanyát, aki egyedül neveli a gyerekét, és tartozása nincs, mégis utcára kerülhet. Kőbánya fideszes polgármestere, Kovács Róbert a 444-nek sem válaszolt érdemben, és amikor kedden a tévé riportere próbálta megszólaltatni a kérdésben, annyit mondott, hogy

május 1-e van, nem szeretnék nyilatkozni,

majd egyszerűen elfordult. Közben a házban több egyedülálló anya is több gyereket nevel, és a szociálisan rászorultaknak nem biztosítanak cserelakást, csak mert a határozott idejű szerződéssel bírókon az önkormányzat nem köteles segíteni. 

Hiába tolták ki a moratórium határidejét egy hónappal, ettől csak a végrehajtóknak lesz sürgősebb az intézkedés.

Az elmúlt években általában 3-4 ezer család került utcára a moratórium lejártakor, többségében bedőlt jelzáloghiteles adósok. 

Az RTL-nek Harrach Péter KDNP-s politikus azt válaszolta, a hitelesek helyzetének segítésére könnyített törlesztési csomagok kidolgozását javasolják majd az új országgyűlésnek, ami elvileg „lehetővé teszi majd a végrehajtási folyamat felfüggesztését” de kérdés, hogy ez azokon is segíteni fog-e, akiket már kedden jogerősen kirakhatnak otthonaikból.  

2018 egyébként a kormány szerint a családok éve lesz. (RTL Klub)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.