Mészáros Lőrinc 163 milliót kap az államtól, hogy csináljon még egy újságot

media
2018 május 3., 5:52
comments 119

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) által kiírt pályázaton másnak eszébe sem jutott elindulni, mint a Mediaworksnek, és Mészáros Lőrinc páratlan tempóban gyarapodó vállalata el is nyerte a kulturális hetilapra szánt 163 milliós támogatást. 

A mindössze nyolc oldalas újság 40 alkalommal jelenik majd meg, alkalmanként 230 ezer példányban országszerte, a kiadással érintett megyékben egyenlően elosztva - derül ki az Európai Unió közbeszerzési tájékoztatójából. 

Mivel a Mediaworks a Vajna-féle Lapcommal közösen letarolta a komplett megyei lappiacot, nem jelenthet gondot az igények kiszolgálása. Egy éve még csak 192 újságja volt, de szépen gyarapodik. 

Mészáros Lőrinc visszavonult, így végre csak a cégbirodalomra koncentrálhat, és úgy tűnik, a médiában vannak még tervei.

A KMTG-ről egyébként írtunk már: az állami nonprofit cég összesen 1,4 milliárd forint költségvetési forrásból támogatja az Előretolt Helyőrség Íróakadémiát, és ez a századvéges Demeter Szilárd vezette akadémia gondozza majd az irodalmi-kulturális mellékletet is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt