A Parlament alakuló ülésének kiemelt jellegére és ünnepélyességére hivatkozva nem engedik be a 444 újságíróját az épületbe

2018 május 4., péntek 16:01
197

Péntek délután jött a Parlament sajtóirodájának válasza akkreditációs kérelmünkre, melyben közölték, hogy 

„sajnálattal értesítjük, hogy Botos Tamás sajtóakkreditációs kérelmét az Országgyűlés 2018. május 8-i alakuló ülésére nem áll módunkban teljesíteni. Az alakuló ülés kiemelt jellegére, ünnepélyességére valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel csak azoknak az újságíróknak a kérését tudjuk figyelembe venni, akik a 2014-2018-as ciklus ülésein betartották az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat". 

Botos Tamást 2016 októberében tiltották ki a Parlamentből, a 444 két másik újságírójával egyetemben, azért a videóért, ami épp arról szólt, hogy már alig lehet valahol a Parlamentben újságírói munkát végezni. Mára egészen szűk területre mérséklődött, ahol legálisan lehet kérdezni a parlamentben a politikusokat. 

Úgy tudjuk, hogy a mostani tiltás nem csak a 444-et érintette, hanem más lapok újságíróit is, akiket kitiltottak az előző ciklusban. 

Szerkesztőségünkből Czinkóczi Sándor akkreditációját elfogadták, de a Parlament sajtóosztálya péntek délután, pár órával a regisztrációs határidő lejárta után küldte meg válaszát, így már arra nem volt lehetőségünk, hogy mást próbáljunk meg regisztrálni kitiltott operatőrünk helyére. 

Ugyanúgy a korábbi kitiltásokra hivatkozva nem akarják beengedni Kaufmann Balázst, a hvg.hu és Fábián Tamást, az Index újságíróját sem. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt