A Parlament alakuló ülésének kiemelt jellegére és ünnepélyességére hivatkozva nem engedik be a 444 újságíróját az épületbe

Péntek délután jött a Parlament sajtóirodájának válasza akkreditációs kérelmünkre, melyben közölték, hogy 

„sajnálattal értesítjük, hogy Botos Tamás sajtóakkreditációs kérelmét az Országgyűlés 2018. május 8-i alakuló ülésére nem áll módunkban teljesíteni. Az alakuló ülés kiemelt jellegére, ünnepélyességére valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel csak azoknak az újságíróknak a kérését tudjuk figyelembe venni, akik a 2014-2018-as ciklus ülésein betartották az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat". 

Botos Tamást 2016 októberében tiltották ki a Parlamentből, a 444 két másik újságírójával egyetemben, azért a videóért, ami épp arról szólt, hogy már alig lehet valahol a Parlamentben újságírói munkát végezni. Mára egészen szűk területre mérséklődött, ahol legálisan lehet kérdezni a parlamentben a politikusokat. 

Úgy tudjuk, hogy a mostani tiltás nem csak a 444-et érintette, hanem más lapok újságíróit is, akiket kitiltottak az előző ciklusban. 

Szerkesztőségünkből Czinkóczi Sándor akkreditációját elfogadták, de a Parlament sajtóosztálya péntek délután, pár órával a regisztrációs határidő lejárta után küldte meg válaszát, így már arra nem volt lehetőségünk, hogy mást próbáljunk meg regisztrálni kitiltott operatőrünk helyére. 

Ugyanúgy a korábbi kitiltásokra hivatkozva nem akarják beengedni Kaufmann Balázst, a hvg.hu és Fábián Tamást, az Index újságíróját sem. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.