Schiffer András kilépett az LMP-ből, mert az együttes Szabó Szabolcs beült a frakciójukba

2018 május 7., hétfő 7:43
511

Az LMP alapítója és egykori társelnöke hosszú Facebook-posztban jelentette be, hogy:

„A mai napon megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben.”

Mint írja, a 2016-os visszavonulása után kívülről akart segíteni a pártnak: „Úgy voltam vele, hogy a másfajta -immáron nem-hivatásos- közéleti szerepvállalásom jótékony harmóniában lesz majd az LMP politikájával. Nem így alakult, s ez számomra múlt szeptemberben, a werberi stratégia élesítésénél vált nagyon világossá.”

Az utolsó csepp nála az volt, hogy a fideszes Németh Szilárdot Csepelen legyőző Szabó Szabolcs – miután a pártja, az Együtt nem jutott be – beült az LMP frakciójába.

Erről Schiffer András azt írta:

„Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz. A szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai korlátok védelme: ma egyszerre globális és nemzeti sorskérdés. Egyetlen igazi parlamenti sikerélményem a gigantikus többséggel szemben, 2016. júniusában, az volt, hogy indítványomra az Országgyűlés határozatot fogadott el a globális szabadkereskedelmi politika korlátozására. Két hónappal később, az EU-Kanada egyezményről (CETA) szóló vitában Szabó Szabolcs a fideszes Németh Zsolt tenyerébe csapott és kijelentette: »A szabadkereskedelem jó« (lásd még: »A szabad kereskedelem kiterjesztése a glóbuszon bizonyítottan az emberiség javát szolgálná« - Orbán Viktor). A pártpolitikának pontosan addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendeljük alá a taktikai szempontokat és nem fordítva.”

Szabó Szabolcs egyébként eredetileg a baloldali, neoliberálisnak nehezen nevezhető Szolidaritás tagja volt

Schiffer András, a párt társelnöke beszél az LMP ünnepi megemlékezésén a budapesti Pilvax kávéházban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 167. évfordulóján, 2015. március 15-én. Fotó: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Tavaly őszig Schiffer folyamatosan kritizálta a pártját, aztán a választás után több interjút is adott. Ezekben arra a kérdésre, hogy ha ennyi baja van a pártjával, miért nem lép ki, csak annyit mondott, őt ez az egész nem érdekli. Ezek szerint mégis.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt