Többen a Kossuth téren éjszakáztak, de kivitték őket a rendőrök

Hétfő este néhány száz ember tüntetett a Kossuth téren az Országgyűlés és a 4. Orbán-kormány keddi megalakulása ellen, élőláncot is vontak a parlament elé.

Fotó: Botos Tamás

A tüntetők közül többen is a Kossuth téren éjszakáztak, és még mindig ott vannak, zenét hallgatnak, beszélgetnek.

Fotó: Botos Tamás

A kormány és a rendőrség által beígért kordon egyelőre nem áll, a téren lévő rengeteg rendőr azonban tudósítónk, Botos Tamás szerint már közölte a tüntetés főszervezőjével, Magosi Árpáddal, hogy vége a bulinak, oszolni kéne.

Fotó: Botos Tamás

Ezek után a rendőrök egyesével elkezdték kikísérni a tüntetőket a térről.

Fotó: Botos Tamás
Fotó: Botos Tamás
Fotó: Botos Tamás

A térre elhelyezett feliratokat, amiken Orbánnak üzenetek, nagy erővel elkezdték feltakarítani. Napos idő, szél lengedez - írja a térről szintén kiküldött Botos kolléga.

Egyelőre nincs kordonozas,. Ha valaki megpórbál bemenni a térre, azt kiküldik.  

A keddre várható tüntetések miatt a fideszesek még az évadnyitó istentiszteletüket is a parlamentbe szervezték maguknak, mert ugyan nagyon közel van a templom a parlamenthez, nincs kedvük az emberek közt átsétálni.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.