A külügy hívta meg a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Zaid Naffát a parlament alakuló ülésére

2018 május 9., szerda 5:28
97

Az LMP-s Demeter Márta figyelt fel tegnap az Országgyűlés alakuló ülésén a parlamenti karzaton helyet foglaló Zaid Naffára. 

Ő volt az, aki az első Orbán-kormány idején, majd 2010 után is magyar állampolgárságot kért, de mindkétszer elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. Zaid Naffa és testvérei lobbiztak az FBI által körözött, az Orbánékkal szemközti házat megvásároló és Tiborcz Istvánnal is üzletelő szaúdi milliárdos, a tavaly elhunyt Ghaith Pharaon mellett. Demeter Márta pont elég sokat foglalkozott ezekkel a homályos hátterű ügyekkel. 

A Népszava megkereste az Országgyűlés sajtóirodáját, ahonnan azt a tájékoztatást kapta, hogy Naffa a diplomáciai testület tagjaként a Külgazdasági és Külügyminisztérium meghívására, Jordánia képviseletében vett részt az alakuló ülésen. Naffa tiszteletbeli jordán konzul is. 

Zaid Naffa egyik testvére, Oszama a keleti nyitás zászlóshajójának tekintett Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. arab országokért felelős kereskedelmi igazgatója, majd Magyarország nagykövete lett az Egyesült Arab Emirátusokban, Tarik Naffa pedig Jordániában tiszteletbeli magyar konzul. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt