A külügy hívta meg a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Zaid Naffát a parlament alakuló ülésére

Az LMP-s Demeter Márta figyelt fel tegnap az Országgyűlés alakuló ülésén a parlamenti karzaton helyet foglaló Zaid Naffára. 

Ő volt az, aki az első Orbán-kormány idején, majd 2010 után is magyar állampolgárságot kért, de mindkétszer elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. Zaid Naffa és testvérei lobbiztak az FBI által körözött, az Orbánékkal szemközti házat megvásároló és Tiborcz Istvánnal is üzletelő szaúdi milliárdos, a tavaly elhunyt Ghaith Pharaon mellett. Demeter Márta pont elég sokat foglalkozott ezekkel a homályos hátterű ügyekkel. 

A Népszava megkereste az Országgyűlés sajtóirodáját, ahonnan azt a tájékoztatást kapta, hogy Naffa a diplomáciai testület tagjaként a Külgazdasági és Külügyminisztérium meghívására, Jordánia képviseletében vett részt az alakuló ülésen. Naffa tiszteletbeli jordán konzul is. 

Zaid Naffa egyik testvére, Oszama a keleti nyitás zászlóshajójának tekintett Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. arab országokért felelős kereskedelmi igazgatója, majd Magyarország nagykövete lett az Egyesült Arab Emirátusokban, Tarik Naffa pedig Jordániában tiszteletbeli magyar konzul.