A külügy hívta meg a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Zaid Naffát a parlament alakuló ülésére

politika
2018 május 09., 05:28
comments 96

Az LMP-s Demeter Márta figyelt fel tegnap az Országgyűlés alakuló ülésén a parlamenti karzaton helyet foglaló Zaid Naffára. 

link Forrás

Ő volt az, aki az első Orbán-kormány idején, majd 2010 után is magyar állampolgárságot kért, de mindkétszer elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. Zaid Naffa és testvérei lobbiztak az FBI által körözött, az Orbánékkal szemközti házat megvásároló és Tiborcz Istvánnal is üzletelő szaúdi milliárdos, a tavaly elhunyt Ghaith Pharaon mellett. Demeter Márta pont elég sokat foglalkozott ezekkel a homályos hátterű ügyekkel. 

A Népszava megkereste az Országgyűlés sajtóirodáját, ahonnan azt a tájékoztatást kapta, hogy Naffa a diplomáciai testület tagjaként a Külgazdasági és Külügyminisztérium meghívására, Jordánia képviseletében vett részt az alakuló ülésen. Naffa tiszteletbeli jordán konzul is. 

Zaid Naffa egyik testvére, Oszama a keleti nyitás zászlóshajójának tekintett Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. arab országokért felelős kereskedelmi igazgatója, majd Magyarország nagykövete lett az Egyesült Arab Emirátusokban, Tarik Naffa pedig Jordániában tiszteletbeli magyar konzul. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.