Elviszik a gyárakat Magyarországról, mert nincs, aki dolgozzon bennük

gazdaság
2018 május 17., 07:35
comments 711

Több magyarországi üzem bezárásáról döntöttek az utóbbi időben a külföldi tulajdonosaik, mert nem találnak elég embert, hogy dolgozzanak bennük. A gyártást Szerbiába, Ukrajnába vagy a Távol-Kelete költöztetik.

Az utóbbi időszakban 2-3 ezer ember vesztette el az állását a Magyar Idők információja szerint azért, mert költözik a gyár, ahol dolgoztak. Sok cég pedig azért nem bővíti a termelését, mert nem tud embert felvenni. Elsősorban a betanított munkások hiányoznak, de szakmunkásból és mérnökből sincsen elég az országban.

Orbán Viktor, Parragh ászló és Varga Mihály a XI. Szakma Sztár Fesztiválon.
photo_camera Orbán Viktor, Parragh ászló és Varga Mihály a XI. Szakma Sztár Fesztiválon. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Gyöngyös, Gödöllő, Mór, Sárvár és Tab települések eddig a bezárások nagy vesztesei, de a lap konkrét cégeket nem nevez meg. A cikkben megszólaló érdekképviseleti vezetők szerint a képzési rendszerek átalakítása, a külföldön dolgozók hazacsábítása, a fizetések emelése és külföldiek Magyarországra telepítése lehetne a megoldás. Ezekhez a kormány segítségét várják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.