Hatalmas veszteséget termelt tavaly a Hír TV

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

1,37 milliárdos veszteséggel zárta a 2017-es évet Simicska Lajos Hír TV-je - írja a cégnyilvántartás friss adatai alapján a Menedzsment Fórum. Az üzleti lap szerint ez közel 600 millióval nagyobb mínusz, mint amit az azt megelőző évben regisztrált a társaság. 

A tévé bevételei épp annyival csökkentek (2,6-ról 2,3 milliárdra) amennyivel a személyi jellegű, bérekre és járulékokra fordított kiadások megugrottak (1,9 milliárdról 2,2 milliárdra) megugrottak, így jött ki a közel 1,4 milliárdos bukó, ami felemésztette a cég majdnem teljes saját tőkéjét is. 

A dolog persze nem annyira meglepő: már korábban bejelentették, hogy komoly leépítések lesznek a televíziónál,  amit a tulajdonos egyelőre azonban nem kíván bezárni, ellentétben a már megszűnt Magyar Nemzet napilappal. A napilapot már korábban megvette, a Hír TV-t viszont maga Simicska Lajos alapította 2003-ban. 

A tévétől Szöllősi Györgyi műsorvezető és D. Bányász Gergő szerkesztő mellett távozott Veiszer Alinda is.  A 283 főt foglalkoztató cég emberállományának több mint 10 százalékát érinthetik a leépítések, és a külsős bedolgozók számát is várhatóan csökkentik. (mfor.hu)