Hatalmas veszteséget termelt tavaly a Hír TV

media
2018 május 31., 08:59
comments 119

1,37 milliárdos veszteséggel zárta a 2017-es évet Simicska Lajos Hír TV-je - írja a cégnyilvántartás friss adatai alapján a Menedzsment Fórum. Az üzleti lap szerint ez közel 600 millióval nagyobb mínusz, mint amit az azt megelőző évben regisztrált a társaság. 

A tévé bevételei épp annyival csökkentek (2,6-ról 2,3 milliárdra) amennyivel a személyi jellegű, bérekre és járulékokra fordított kiadások megugrottak (1,9 milliárdról 2,2 milliárdra) megugrottak, így jött ki a közel 1,4 milliárdos bukó, ami felemésztette a cég majdnem teljes saját tőkéjét is. 

A dolog persze nem annyira meglepő: már korábban bejelentették, hogy komoly leépítések lesznek a televíziónál,  amit a tulajdonos egyelőre azonban nem kíván bezárni, ellentétben a már megszűnt Magyar Nemzet napilappal. A napilapot már korábban megvette, a Hír TV-t viszont maga Simicska Lajos alapította 2003-ban. 

A tévétől Szöllősi Györgyi műsorvezető és D. Bányász Gergő szerkesztő mellett távozott Veiszer Alinda is.  A 283 főt foglalkoztató cég emberállományának több mint 10 százalékát érinthetik a leépítések, és a külsős bedolgozók számát is várhatóan csökkentik. (mfor.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.