Orbán Ráhel ismerősei foglalták be a legfontosabb helyeket az állami divatiparban

2018 május 31., csütörtök 7:23
322

Ha a turizmusról van szó, a miniszterelnök lánya nem csak az új imázs kitalálásánál segít be, de az állami irányítás alá vont divatiparban is nyomul. A HVG a csütörtöki számában arról ír, hogyan szereztek fontos pozíciókat Orbán Ráhel ismerősei.

Egy tavaly decemberi határozattal a kormány 2 milliárd forintot különített el arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felpörgesse a magyar divat- és dizájnipar fejlesztését. Az állami pénz megérkezésével pedig egyből Orbán Ráhel emberei kerültek pozícióba. A HVG szerint ezt jól mutatja, ahogy a divathét korábban bevált szervezőcsapatát hirtelen lecserélték, hogy helyet csináljanak Orbán Ráhel baráti körének. A rendezvény nevét is Central European Fashion Week-re változtatták. A fő támogató pedig a Mercedes helyett a MOL lett. A korábbi szervezők egyébként annál a Design Terminálnál dolgoztak, aminek szintén Orbán Ráhel ismerőseinek nyomulása miatt kellett elköltözniük az Erzsébet térről.

A miniszterelnök lányának ismerősei jó pozíciókba kerültek a Magyar Turisztikai Ügynökségen belül is. A lap az állami divatért felelős Divatipari Marketing Igazgatóságot említi, aminek élére Orbán Ráhel volt évfolyamtársát, Bata-Jakab Zsófiát nevezték ki. Bata-Jakabnak lehet tapasztalata az állami divatdiktálásban, az egyetem mellett Zoób Kati divattervező mellett, aki Attitude néven állami divatmárkát indított. Bár Zoób négy év alatt 255 milliót keresett a projekten, az államnak százmilliós bukót jelentett.

Ott vannak a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetésében azok az emberek is, akikről Juhász Péter jelentetett meg egy videót, ahogy éppen Orbán Ráhellel állami pénzekről tárgyalnak. Az egyikük Máté Kristóf, a Magyar Turisztikai Ügynökség 150 millióból létrehozott ügynökségének értékesítési igazgatója, a másik résztvevő pedig Berényi Vince az MTÜ stratégiai marketingért felelős igazgatója volt. Róluk váratlanul a kormányzati ügyek leleplezéséről leszokott Origo írta meg, hogy a miniszterelnök lánya még az egyetemi évek alatt ismerte meg őket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt