A fideszes politikus lelép a magyar fociból, mert belefásult abba a közegbe, ami körülveszi a labdarúgást

futball
2018 június 06., 13:58
comments 85

Nem irányítja tovább a balmazújvárosi fociklubot Tiba István fideszes országgyűlési képviselő. 

Az eddig sem volt titok, hogy a csapatnál nagyon nehezen viselték, ahogy kiestek az NBI-ből.  Előbb az edző, Horváth Ferenc borult ki, aztán a klubvezető Tiba István is kiállt mellette, majd a Digisportban is szokatlanul őszintén beszélt arról, hogy ma már kevés egy mezei fideszes országgyűlési képviselő egy klub vezetéséhez, nagyobb halak vadásszák le a tao-támogatásokat, a klubok anyagi helyzetét a politikai támogatás határozza meg.

Tiba István
photo_camera Tiba István

Tiba annyira kiakadt, hogy kiszáll a balmazújvárosi fociból. A csakfocinak nyilatkozva azt mondta

„Belefásultam abba a közegebe, ami körülveszi a magyar labdarúgást, sajnos nem egyenlőek a feltételek, ezt láthattuk a bajnokság utolsó fordulójában is. A személyem miatt rengeteg támadás érte ezt a települést, pedig csak egy egyszerű képviselő vagyok, aki szereti a sportot. Ezek olyan jelzések voltak számomra, amelyek hatására úgy döntöttem, messze el kell mennem a profi sport világától. Ne értsenek félre, nem a kiesés miatt vagyok csalódott, hanem azért, ahogy és amilyen körülmények között kiestünk.”

A Balmaz volt messze a legkisebb költségvetésű klub az NBI-ben, ráadásul - profi focinál igen különös módon - a város cége volt a csapat tulajdonosa. Erről azt mondta:  

„Tudom, hogy hosszú távon nem tartható állapot, hogy egy önkormányzat tartson fenn egy élvonalbeli csapatot. Éppen ezért kerestem és találtam is egy tőkeerős külföldi befektetőt, de mivel kiejtettek minket, az NB II-be nem jön Balmazújvárosba.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.