A Siemenst is érdekli, miért zuhant le a magyar kisgép

közlekedés
2018 június 06., 21:35
comments 23

A Reuters információi szerint a Siemens mérnökei is együttműködnek a magyar hatóságokkal annak kivizsgálásában, hogy mi okozhatta a május 31-én lezuhant magyar gyártmányú Magnus eFusion kísérleti repülő tragédiáját. A balesetben két ember halt meg, a pilóta és utasa épp próbarepülést végeztek a géppel.

A Siemens azért működik közre a vizsgálatban, mert ehhez a modellhez a Magnus a német cég elektromos motorjait használja.

A Magnusnál azt mondták a Reutersnek, hogy amíg ki nem derül, mi okozta a balesetet, az eFusion típusú gépeket a földön tartják. A Magnus gépei egyébként 2016 óta repülnek. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.