Babcsenko 50 ezer dollárt kér egy exkluzív interjúért

2018 június 6., szerda 13:46
118

Arkagyij Babcsenko, Ukrajnában élő orosz újságíró a múlt héten került be a világsajtóba azzal, hogy az ukrán titkosszolgálattal, azaz SZBU-val együttműködve eljátszotta a saját halálát annak érdekében, hogy az SZBU lefülelhesse az újságíró életére törőket, és megszerezhessen egy 30 fős listát, amin állítólag olyan orosz ellenzékiek neve szerepel, akiket az orosz titkosszolgálat meg akar öletni.

Babcsenko érthető módon rengeteg interjúkérelmet kapott, hétfőn ezért egy Facebook-posztban kérte a kollégáit, hogy hagyják békén, hagyják, hogy éljen.

A posztjában azonban szerepel az is, hogy 50 ezer dollárért, azaz kb. 13,5 millió forintért hajlandó exkluzív interjút adni. Szavaiból azonban nem teljesen világos, hogy a magas árral csak viccelni próbál-e vagy tényleg komolyan gondolja, hiszen rögtön az 50 ezer dollár emlegetése után arról ír, hogy elképesztően fáradt, és az idegösszeomlás szélén áll, ezért újra kér mindenkit, hogy ne bántsák.

De a poszt egy újabb csavarral úgy folytatódik, hogy az orosz média elsőként és azonnal elfogadta az 50 ezer dolláros ajánlatot, Babcsenko azonban őket elküldi a fenébe, és azt mondja, ajánlata csak a valódi média számára áll, a propagandisták pedig „feldughatják a pénzüket a seggükbe, és megbaszhatják magukat”. (via The Moscow Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt