Babcsenko 50 ezer dollárt kér egy exkluzív interjúért

Arkagyij Babcsenko, Ukrajnában élő orosz újságíró a múlt héten került be a világsajtóba azzal, hogy az ukrán titkosszolgálattal, azaz SZBU-val együttműködve eljátszotta a saját halálát annak érdekében, hogy az SZBU lefülelhesse az újságíró életére törőket, és megszerezhessen egy 30 fős listát, amin állítólag olyan orosz ellenzékiek neve szerepel, akiket az orosz titkosszolgálat meg akar öletni.

Babcsenko érthető módon rengeteg interjúkérelmet kapott, hétfőn ezért egy Facebook-posztban kérte a kollégáit, hogy hagyják békén, hagyják, hogy éljen.

A posztjában azonban szerepel az is, hogy 50 ezer dollárért, azaz kb. 13,5 millió forintért hajlandó exkluzív interjút adni. Szavaiból azonban nem teljesen világos, hogy a magas árral csak viccelni próbál-e vagy tényleg komolyan gondolja, hiszen rögtön az 50 ezer dollár emlegetése után arról ír, hogy elképesztően fáradt, és az idegösszeomlás szélén áll, ezért újra kér mindenkit, hogy ne bántsák.

De a poszt egy újabb csavarral úgy folytatódik, hogy az orosz média elsőként és azonnal elfogadta az 50 ezer dolláros ajánlatot, Babcsenko azonban őket elküldi a fenébe, és azt mondja, ajánlata csak a valódi média számára áll, a propagandisták pedig „feldughatják a pénzüket a seggükbe, és megbaszhatják magukat”. (via The Moscow Times)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.