Ferenc pápa: Az abortusz olyan, mint a nácik fajelmélete

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Ferenc pápa szombaton Rómában tartott beszédet a Család Fóruma nevű szervezet fennállásának 25. évfordulója alkalmából. 

Legnagyobb feltűnést keltő gondolatai az alábbiak voltak:

A házasság csak egy férfi és egy nő között köttethet, vagyis elutasította a meleg házasságok intézményét.

Az abortuszt ahhoz hasonlította, mint amikor a spártaiak kitették a Tajgetoszra a gyenge csecsemőket, illetve a nácik tömeggyilkosságokkal végrehajtott fajnemesítési gyakorlatához. Utóbbihoz képest a különbség annyi szerinte, hogy az abortuszt fehér kesztyűben követik el.

A családi élet három bűvös szava szerinte a "Hagylak", a "Lehetséges?" és a "Sajnálom". Vagyis a házastársak ne telepedjenek egymásra, de tartsák tiszteletben cselekvéseikkor a másik igényeit, és ha mégis megbántanák egymást, akkor kérjenek bocsánatot. Külön méltatta azokat a nőket, akik képesek megbocsájtani férjük hűtlenségét. (vatican.va)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.