Az alkotmánymódosításokról és a Stop Sorosról vitázik a parlament, mielőtt szerdán a kétharmad megszavazná az egészet

A képviselők az Országgyűlés hétfői ülésnapján szólhatnak hozzá utoljára a szerdai zárószavazás előtt a kormánynak az Alaptörvény hetedik módosításáról szóló javaslatához és a Stop Soros-törvénycsomaghoz.   

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések követnek.

Az országgyűlés ezután értékelheti az Alaptörvény-módosításhoz, valamint a Stop Soroshoz érkezett módosító javaslatokat, majd a magasházak építésének szabályozásáról szóló törvénymódosításról tartanak általános vitát.

Az Országgyűlés szerdán szavaz az Alaptörvény hetedik módosításról, aminek célja, hogy lehetővé tegye a különbíróságok létrehozását, megtiltsa a politikusok háza előtti tüntetéseket, védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését. A múlt héten a Fidesz kezdeményezte, hogy az Alaptörvény tegye kötelezővé az állam minden szerve számára a keresztény kultúra védelmét, valamint gyakorlatilag betiltaná a hajléktalanságot azzal, hogy tilos lenne életvitelszerűen közterületen tartózkodni. 

Ezzel valószínűleg nem lesz vége, mert múlt pénteken Orbán Viktor másfél éves újraalkotmányozást jelentett be, ami ősszel kezdődhet. 

Szintén szerdán döntenek a Stop Sorosról is, ami börtönnel büntetné azokat, akik a menedékkérőknek segítenek. (MTI)