Az MSZP-s képviselő körbeküldte az EP-ben, hogy egy csillagos házat matricázott fel a KDNP, erre egy KDNP-s válaszolt, és letagadta az egészet

2018 június 23., szombat 9:56
506

A múlt héten indult a kisebbik kormánypárt, a KDNP új kampánya, amelynek során “bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricákat kezdtek olyan házak ajtajára ragasztani, ahol migrációval, menekültekkel is foglalkozó szervezetek irodái vannak.

Kapott egy matricát az Amnesty International, majd a Menedék Egyesület is. Utóbbit a KDNP ifjúsági szervezete ragasztotta ki.

Pár órára rá viszont kiderült, hogy a Menedék Népszínház utca 16. szám alatti székháza egy csillagos házban van.

Vagyis egy olyan épületben, ahol a fasiszta Magyarországon üldözött zsidóknak elkülönítve kellett lakniuk, azt a hatalom pedig sárga csillaggal jelölte meg, Ezt a házat sikerült felmatricázniuk a KDNP-s ifjúknak.

A csillagos ház felmatricázását több zsidó származású ember is kikérte magának, egyikük pedig írt egy levelet is Ujhelyi István szocialista EP-képviselőnek. Aki fogta, lefordította a levelet és körbeküldte a többi Európai Parlamenti képviselőnek. “Nem hiszem, hogy ez az erkölcstelenség további magyarázatot igényelne” - írta a levélben.

Erre a levélre pedig nem más válaszolt, mint Hölvényi György KDNP-s politikus, egykori államtitkár, aki jelenleg szintén EP-képviselő, így nyilván megkapta Ujhelyi levelét.

És azt írta, hogy Ujhelyi levele fake news, ilyen nem történt.

“A magyar kommunista hagyományt követve a bukott szocialisták képviselője abból akár gátlástalan előnyt szerezni, hogy kihasználva a magyar helyzetről való pontos információk hiányát, hazudik” - írta Hölvényi. Szerinte a KNDP-s fiatalok semmilyen szélsőséges cselekedetet nem követtek el, még a gondolat is távol áll tőlük, és az egész ügy csak Ujhelyi saját politikai érdekeit szolgálja

Mi azért ideraknánk a csillagos háznál történt matricázásról készült fotót:

Tisóczki Flóra ifjú kereszténydemokrata megbélyegző matricát helyez el egy csillagos ház homlokzatán, egy olyan szervezetet megbélyegezve, amely a magyar kormány által befogadott menekültek integrációján dolgozik. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt