Corvin: Ne mossák össze a klub ideiglenes bezárását más kerületi helyek bezárásának hírével

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Sajtóközleményt adott ki Facebook-oldalán a Corvin Club, miután hétfőn Józsefváros Önkormányzata kezdeményezte a hely azonnali hatállyal (keddtől) végrehajtandó bezárását. Az önkormányzat hétfőn a honlapján közölte, hogy

„a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is.”

A kert esetében engedélyeztetésre utalt az írás, a kioszk és a Corvin ügyében közbiztonsági okokra, amik egyértelműen az elmúlt hónapok razziáira utaltak.

Fotó: Corvin Club FB

Az Auróra esetében a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság már egyszer kimondta, hogy a tavaly júniusi bezáratás  jogszerűtlen volt. Akkor 15 embert állítottak elő, akiknél állítólag „kábítószergyanús növényi anyagokat, tablettákat találtak.”

A Corvinban idén június 21-én, csütörtökön a Black Trap rendezvényén razziáztak rendőrök. 690 vendég közül 2 személy ellen drog-kereskedelem gyanúja, további öt bulizó ellen birtoklás miatt indult eljárás. 

A Corvint üzemeltető Tóth-Almási Dávid a közleményben azt írja, hogy kedden kapták kézhez a határozatot, ami ideiglenesen bezáratja a helyet az eljárások végéig, de maximum 1 évig, és azonnal végrehajtják a határozatot, mert az „a közbiztonság fenntartása érdekében szükséges”.

A határozat szerint a bűncselekmény összefüggésben van az üzlet működésével, mert a corvinosok elmulasztották biztosítani a rendes üzletmenet biztosításához szükséges körülményeket. 

A Corvin fellebbez, mert szerintük nem mulasztottak, minden szükséges hatósági vizsgálatnak megfeleltek, legutóbb júniusban ellenőrizték őket, szerintük a biztonsági szolgálat rendben végezte a dolgát aznap este is, ráadásul külsős csapat bérelte tőlük a helyet, a klub személyzete és a vendégtéren kívül eső részek nem voltak érintettek az ügyben. Tóth-Almási szerint az intézkedés a klub fennmaradását veszélyezteti. 
 
Az üzemeltető végezetül üzenet a vendégeknek, a szimpatizánsoknak és az Aurórának: 

„Akik szeretik a Corvint és segíteni szeretnének, azokat megkérjük, hogy NE lázítsák a közeget, NE generáljanak indulatokat és gyűlöletet és NE foglalkozzunk a rosszakarókkal. Energiáinkat koncentráljuk egy pontba és a széthúzás helyett próbáljunk meg összezárni és törekedjünk arra, hogy ne mossák össze a Corvin Club ideiglenes bezárását más kerületi helyek bezárásának hírével, mert a helyek tevékenységi köre és profilja nem megegyező, ezáltal összehasonlíthatóvá nem tehetők.”

Az Auróra a Facebookon korábban azt közölte, hogy ők még hivatalos értesítést sem kaptak az intézkedésről az önkormányzattól. Hozzátették azt is, hogy szolidaritásukat küldik a Corvinnak.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.