Kulka János a Halleluját hallgatja és a Nagy utazást énekli, így próbálja visszanyerni a beszédképességét

színház
2018 július 25., 16:54
comments 44

A Klubrádióban nyilatkozott Kulka János, illetve a logopédusa, Varga Sarolta. Két és fél évvel ezelőtti agyvérzése óta a színész nagyon ritkán szólal meg nyilvánosan, ezért is volt nagy gesztus, hogy egy választásra ösztönző videót azért leforgatott.

Kulka a rádióban is beszélt, még ha lassan is. A logopédusa elmondta, hogy Kulka régebbi felvételeit is felhasználták a beszédkészsége fejlesztésekor:

„Jánoson a zeneterápia segített. A zenével sikerült beindítani a beszédfunkcióját. Ott ültem az ágyánál, és a telefonomon őt hallgattuk: ahogy a Halleluját énekli Leonard Cohentől, meg a Nagy utazást, s az ember, akinek a hangja egykor áradt, de most ott feküdt az ágyon beszédképtelenül, egyszer csak kiadott egy hangot magából. Énekelni kezdett.”

link Forrás

(via 168 Óra)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.