Kulka János a Halleluját hallgatja és a Nagy utazást énekli, így próbálja visszanyerni a beszédképességét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Klubrádióban nyilatkozott Kulka János, illetve a logopédusa, Varga Sarolta. Két és fél évvel ezelőtti agyvérzése óta a színész nagyon ritkán szólal meg nyilvánosan, ezért is volt nagy gesztus, hogy egy választásra ösztönző videót azért leforgatott.

Kulka a rádióban is beszélt, még ha lassan is. A logopédusa elmondta, hogy Kulka régebbi felvételeit is felhasználták a beszédkészsége fejlesztésekor:

„Jánoson a zeneterápia segített. A zenével sikerült beindítani a beszédfunkcióját. Ott ültem az ágyánál, és a telefonomon őt hallgattuk: ahogy a Halleluját énekli Leonard Cohentől, meg a Nagy utazást, s az ember, akinek a hangja egykor áradt, de most ott feküdt az ágyon beszédképtelenül, egyszer csak kiadott egy hangot magából. Énekelni kezdett.”

(via 168 Óra)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.