Az olasz rendőrök 13 éven keresztül hiába próbáltak azonosítani egy holttestet, aztán gondoltak egyet, megosztották a történetét, és rögtön jelentkeztek a rokonai

külföld
2018 július 29., 18:53
comments 283

Az olasz rendőrség rendhagyó módon oldott meg egy ügyet, miután 13 évnyi nyomozás után nem jutottak semmire. Még 2005-ben emberi maradványokat találtak az olasz Alpokban, 3000 méter magason, a svájci határ közelében, mellette pedig sílécet és egy szemüveget. Azóta próbálták azonosítani a holttest kilétét, aki valószínűleg egy síelő volt.

Végül három hónappal ezelőtt úgy döntöttek, hogy változtatnak a taktikán, és megosztották az az összegyűjtött információkat, a felszerelésről készített képekkel együtt a Facebookon.

link Forrás

Addig a pontig csak annyit sikerült kideríteni, hogy a férfi 1,75 méter magas lehetett, és 30 éves. Elsősorban a francia és a svájci közösségi médiában osztották meg az információkat, hamarosan pedig jelentkezett egy francia család, és azt állították, minden bizonnyal rokonai az elhunytnak.

Emma Nassem a rádióban hallott az esetről, és rögtön beugrott neki, hogy a férfi a bácsikája lehet, Henri Le Masne.

Le Masne 1954-ben, 64 éve tűnt el, miután síelni ment és elkapta egy vihar a svájci határon. A férfi öccse, a most 94 éves Roger szintén megerősítette, hogy a bátyjáról lehet szó.

photo_camera Henri Le Masne Fotó: HANDOUT/AFP

“Agglegény volt és nagyon független. A francia pénzügyminisztériumban dolgozott Párizsban” - írta a rendőrségnek. A család egy fotót is adott róla a rendőröknek, akik megállapították, hogy a képen látható szemüveg egyezik azzal, amit a holttest mellett találtak. Azt, hogy a síelő valójában a francia Henri Le Masne, DNS-teszt is megerősítette. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.