Még a Breitbart is túlzásnak tartja, amit a magyar kormány művel genderszak-ügyben

politika
2018 augusztus 11., 13:29
comments 288

Messzire jutott a magyar kormány genderszak-ügyi lépésének híre: az amerikai újjobboldal első száma lapja, a Breitbart is foglalkozott a témával.

photo_camera Ez már nekik is sok.

A cikkben első ránézésre nincs is semmi szokatlan, a Breitbart rendszeresen közvetít lelkesen a magyar kormány muszlimellenes harcáról. Idézik azt is, hogy a kormány szerint a képzésnek nincs munkaerőpiaci létjogosultsága (ezt az Emmi közölte pénteken).

A cikk végén viszont jön a fordulat:

„A konzervatívoknak aggódniuk kellene azért, hogy ez a lépés milyen precedenst teremt, figyelembe véve, hogy milyen korlátozott a befolyásuk az akadémiai szférára. Nemcsak arról van szó, hogy a gendertudományok ezzel intellektuális tiltott gyümölccsé válnak - arról is, hogy progresszív kormányok erre hivatkozva hozhatják meg a saját korlátozó intézkedéseiket a konztervatív és a libertariánius gondolkodás ellen világszerte. 

Lehet, hogy a gendertudomány elfogult halandzsa, aminek semmi köze a valósághoz. De jobb csak kinevetni, mint törvényi erővel betiltani.”

Vagyis a lépést még a gendertudományok egyik legnagyobb ellensége, a Breitbart is túlzásnak tartja (akárcsak a Magyar Krónika főszerkesztője, Bencsik Gábor) - így különösen figyelemre méltó, hogy maga az ELTE azt válaszolta, „tudomásul veszi és tiszteletben tartja” a kormány döntését. 

A szak oktatója, Gregor Anikó szombaton azt írta, elkeserítőnek tartja az egyetem nyilatkozatát. A Magyar Idők pedig arról írt, végleges kormánydöntés még nincs.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.