Még a Breitbart is túlzásnak tartja, amit a magyar kormány művel genderszak-ügyben

2018 augusztus 11., szombat 13:29
294

Messzire jutott a magyar kormány genderszak-ügyi lépésének híre: az amerikai újjobboldal első száma lapja, a Breitbart is foglalkozott a témával.

Ez már nekik is sok.

A cikkben első ránézésre nincs is semmi szokatlan, a Breitbart rendszeresen közvetít lelkesen a magyar kormány muszlimellenes harcáról. Idézik azt is, hogy a kormány szerint a képzésnek nincs munkaerőpiaci létjogosultsága (ezt az Emmi közölte pénteken).

A cikk végén viszont jön a fordulat:

„A konzervatívoknak aggódniuk kellene azért, hogy ez a lépés milyen precedenst teremt, figyelembe véve, hogy milyen korlátozott a befolyásuk az akadémiai szférára. Nemcsak arról van szó, hogy a gendertudományok ezzel intellektuális tiltott gyümölccsé válnak - arról is, hogy progresszív kormányok erre hivatkozva hozhatják meg a saját korlátozó intézkedéseiket a konztervatív és a libertariánius gondolkodás ellen világszerte. 

Lehet, hogy a gendertudomány elfogult halandzsa, aminek semmi köze a valósághoz. De jobb csak kinevetni, mint törvényi erővel betiltani.”

Vagyis a lépést még a gendertudományok egyik legnagyobb ellensége, a Breitbart is túlzásnak tartja (akárcsak a Magyar Krónika főszerkesztője, Bencsik Gábor) - így különösen figyelemre méltó, hogy maga az ELTE azt válaszolta, „tudomásul veszi és tiszteletben tartja” a kormány döntését. 

A szak oktatója, Gregor Anikó szombaton azt írta, elkeserítőnek tartja az egyetem nyilatkozatát. A Magyar Idők pedig arról írt, végleges kormánydöntés még nincs.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt