Szerdán este egy órára lezárták a ferihegyi reptér 2B terminálját

2018 augusztus 15., szerda 20:15
148

Szerdán késő este majd egy órára lezárták a Liszt Ferenc Repülőtér 2B terminálját, de nem sokkal dél 11 után feloldották a zárást.

„Hatósági vizsgálat miatt a Katasztrófavédelem elrendelte a 2B Terminál és környékének lezárását. Jelentős torlódások várhatók, valamint késések a menetrendben. Kérjük, figyelje a járatinformációt, a helyszínen pedig tájékozódjon a Rendőrség és a Repülőtér munkatársaitól! Frissítés: A 2-es Terminálra vezető út jelenleg le van zárva! Türelmüket köszönjük!”

- állt a Liszt Ferenc Repülőtér Facebook-oldalán megjelent közleményben.

A poszt alatt kommentelő utasok kifogásolták, hogy senki nem tájékoztatja őket, egyszerűen csak ülnek a földön és várnak.

A reptéren szerdán különösen sok volt az utas, ugyanis most lett vége a Sziget fesztiválnak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI megkeresésére sem adott felvilágosítást a lezárás okáról.

A ferihegyi repülőtér az érkező járatokat fogadta, a Budapest Airport honlapja szerint éjfélig öt járatot érinthet a késés.

A Zoom.hu szerint egy irídium-192 izotópot szállító tartály sérült meg a Turkish Airlines Isztambulból érkező gépén. Az anyagot teljesen legálisan szállították az Országos Sugárbiológiai Intézet számára. A sugárzó anyaggal 3 ember érintkezhetett, ellátásukra mentők vonultak ki a reptérre.

Hajdu Márton, a katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, hogy egy túlmelegedett, izotópot tartalmazó csomaghoz riasztották őket, és a helyszíni vizsgálatok biztonságos és gyors lebonyolítása érdekében a szükséges mértékig korlátozták az érintett terminál forgalmát.

A vizsgálatok megállapították, hogy egészségre ártalmas izotóp nem került ki a környezetbe.

Ezért a repülőtér forgalmának korlátozása a továbbiakban nem volt indokolt.

Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője közölte, hogy a 2B-ről induló járatok késhetnek, reggelre azonban helyreáll a menetrend.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt