Arra panaszkodtak Brüsszelből, hogy a brit szolgálatok lehallgatják őket

EU-s források szerint a brit titkosszolgálat lehallgatja a brüsszeli hivatalnokokat, akik a Brexittel kapcsolatos tárgyalási stratégiáról beszélgetnek. Az ügy állítólag július 13-án előkerült az EU Tanácsának egyik ülésén is.

A brüsszeliek szerint nem lehet mással magyarázni azt, hogy egy július 5-i, zártkörű megbeszélés anyagát a brit kormány órákon belül már ismerte. 

Akkor arról volt szó, hogy az EU közread egy jelentést arról, hogy milyen károsan érintheti a brit gazdaságot a kilépés. Az időzítés nem lett volna véletlen: a következő napra hívott össze Theresa May brit miniszterelnök egy kihelyezett kormányülést a Brexitről - amely után egyébként lemondott a külügyminisztere és a Brexit-ügyi minisztere is. 

Az EU-s jelentés nyilvánossá tételével további nyomást lehetett volna gyakorolni a brit kormányra, hogy törekedjék rugalmasabb egyezségre az EU-val. Azonban ahogy a britek értesültek az anyag megjelentésének tervéről, nagy diplomáciai nyomást helyeztek az európaiakra, hogy a szöveget mégse adják ki. A manőver sikerrel járt, a jelentés nem került nyilvánosságra. Névtelenül nyilatkozó EU-s hivatalnokok szerint a britek nem tudtak volna közbelépni, ha nem hallgatják le őket. (business insider)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.