Matolcsy Ádám cége szállítja a bútorokat a Testnevelési Egyetem új kampuszára

politika
2018 augusztus 16., 15:17
comments 169

A Testnevelési Egyetem a kormánytól kapott fejlesztési pénzből most 207,5 millióért vesz új bútorokat az új kampuszára Matolcsy Ádám cégétől, a Balaton Bútor Kft.-től.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató szerint az egyetem gyorsított eljárást kért, mert rájöttek, hogy nyakukon a tanévkezdés, és a beszerzésnek még a szeptember 1. előtt meg kell történnie. A közleményből sajnos nem derül ki, hogy ez miért nem látták előre. 

Az eljárásra 12-en jelentkeztek, de végül csak 4-en tudtak érvényes ajánlatot adni, akik közül a jegybankelnök fia lett a befutó.

Somlai Bálint és Matolcsy Ádám a Szigeten 2017 augusztusában
photo_camera Matolcsy Ádám a Szigeten Fotó: Botos Tamás/444

A beszerzés értékét eredetileg 266,8 millióra becsülték, de a szerződésbe 207,5 millió került. Ezért Matolcsy Ádám cégének 369 íróasztalt, 569 tantermi asztalt, 113 étkezőasztalt, 44 tárgyalóasztalt, 80 egyéb asztaltartozékot, 318 görgős széket, 2632 rakásolható széket, 116 darab nem görgős, nem rakásolható széket, 22 fotelt, 16 kanapét, 38 egyéb ülőbútort, 432 szekrényt, 354 raktári állványt, 21 öltözőpadot, 322 irodai szemetest, 62 szelektív szemetest és 161 fogast kell leszállítania. Ez összesen  5690 darab bútor. 

Matolcsy Ádám, aki tavaly a kormányzati propagandagépezet koronaékszerének számító Origót is megvette, az állami megrendelésekről azt mondta: 

„egy közbeszerzésen való győzelem minden, csak nem ajándék”, mert nagyon-nagyon kemény feltételnek kell megfelelni hozzá.

A jegybankelnök fia még 2016-ban vette meg a Balaton Bútort a Fotextől, amihez a pénzt Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a Növekedési Hitelbankja hitelezte. (via K-Monitor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.