Matolcsy Ádám cége szállítja a bútorokat a Testnevelési Egyetem új kampuszára

A Testnevelési Egyetem a kormánytól kapott fejlesztési pénzből most 207,5 millióért vesz új bútorokat az új kampuszára Matolcsy Ádám cégétől, a Balaton Bútor Kft.-től.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató szerint az egyetem gyorsított eljárást kért, mert rájöttek, hogy nyakukon a tanévkezdés, és a beszerzésnek még a szeptember 1. előtt meg kell történnie. A közleményből sajnos nem derül ki, hogy ez miért nem látták előre. 

Az eljárásra 12-en jelentkeztek, de végül csak 4-en tudtak érvényes ajánlatot adni, akik közül a jegybankelnök fia lett a befutó.

Matolcsy Ádám a SzigetenFotó: Botos Tamás/444

A beszerzés értékét eredetileg 266,8 millióra becsülték, de a szerződésbe 207,5 millió került. Ezért Matolcsy Ádám cégének 369 íróasztalt, 569 tantermi asztalt, 113 étkezőasztalt, 44 tárgyalóasztalt, 80 egyéb asztaltartozékot, 318 görgős széket, 2632 rakásolható széket, 116 darab nem görgős, nem rakásolható széket, 22 fotelt, 16 kanapét, 38 egyéb ülőbútort, 432 szekrényt, 354 raktári állványt, 21 öltözőpadot, 322 irodai szemetest, 62 szelektív szemetest és 161 fogast kell leszállítania. Ez összesen  5690 darab bútor. 

Matolcsy Ádám, aki tavaly a kormányzati propagandagépezet koronaékszerének számító Origót is megvette, az állami megrendelésekről azt mondta: 

„egy közbeszerzésen való győzelem minden, csak nem ajándék”, mert nagyon-nagyon kemény feltételnek kell megfelelni hozzá.

A jegybankelnök fia még 2016-ban vette meg a Balaton Bútort a Fotextől, amihez a pénzt Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a Növekedési Hitelbankja hitelezte. (via K-Monitor)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.