Patyi András bíró lett

igazságszolgáltatás
2018 szeptember 04., 19:00

A Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint bíróvá nevezték ki Patyi Andrást, az Országos Választási Bizottságok korábbi elnökét - adta hírül a HírTV. Patyi már a nyáron lemondott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori címéről is, és fideszes körökben rég pletykálták, hogy a kormányban őt szemelték ki a tervezett közigazgatási különbíróságok vezetésére.

Ezek lennének a bíróságok, amik a politikailag kényes ügyeket tárgyalnák a kormánynak kedvezőbb keretben, és kedvezőbb bírói gárdával.

Patyi bíróságra visszatérése előtt korábban jogszabálymódosításokkal hárítottak el minden akadályt Orbánék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.