Elhalasztották Sz. Gáborné kihallgatását, mert rosszul lett, kórházba vitték

2018 szeptember 5., szerda 7:40
160

A csengeri örökösnőként ismert, Kósa Lajossal üzletelő Sz. Gábornét kedd este szállították haza, majd őrizetbe vették.

Fotó: ANTAL_N/ORFK

Az asszonyt reggel 8:30-kor hallgatták volna ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Aradi utcai épületében, de a kihallgatás elmaradt, ugyanis a nőt az éjjel kórházba vitték, mert rosszul érezte magát – közölte a 24.hu-val Helmeczy László, a nő ügyvédje, aki úgy tudja, Sz. Gábornét gyomorpanaszok miatt vitték be.

A törvény szerint, ha le akarják tartóztatni, 24 órán belül ki kell hallgatni a gyanúsítottat, és 72 órán belül el kell rendelni a letartóztatását. Az orvos fogja eldönteni, hogy mikor lehet kihallgatni az ügyfelét.

A csengeri nő a gyanú szerint évekig átvert embereket azzal a történettel, hogy egy mesés, 1300 milliárd forintos örökség vár rá Németországban, és a pénz megszerzésééig kért kölcsön. Az ügyben érintett Kósa Lajos fideszes politikus, aki az ügy kirobbanásakor miniszter volt, és akinek a szerepét még mindig nem ismerni részletesen. Az biztos, hogy előkerült egy közjegyzői dokumentum, ami Kósa anyja nevére utaltatott volna 800 millió forintot Sz. Gábornétól.

Balra Sz. Gáborné, jobbra Kósa Lajos fideszes politikus

A botrány márciusi kirobbanása után Kósa szabályosan menekülni kezdett a sajtó elől, és még a fideszes médiában is csak leostobázva próbálták védeni. Arról, hogy milyen forgatókönyvek képzelhetőek el fideszes politikus szerepével kapcsolatban, a Ha Kósa csak hülye volt, akkor is súlyos dolgokkal kell elszámolnia című cikk írtunk. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt