Elhalasztották Sz. Gáborné kihallgatását, mert rosszul lett, kórházba vitték

bűnügy
2018 szeptember 05., 07:40
comments 153

A csengeri örökösnőként ismert, Kósa Lajossal üzletelő Sz. Gábornét kedd este szállították haza, majd őrizetbe vették.

photo_camera Fotó: ANTAL_N/ORFK

Az asszonyt reggel 8:30-kor hallgatták volna ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Aradi utcai épületében, de a kihallgatás elmaradt, ugyanis a nőt az éjjel kórházba vitték, mert rosszul érezte magát – közölte a 24.hu-val Helmeczy László, a nő ügyvédje, aki úgy tudja, Sz. Gábornét gyomorpanaszok miatt vitték be.

A törvény szerint, ha le akarják tartóztatni, 24 órán belül ki kell hallgatni a gyanúsítottat, és 72 órán belül el kell rendelni a letartóztatását. Az orvos fogja eldönteni, hogy mikor lehet kihallgatni az ügyfelét.

A csengeri nő a gyanú szerint évekig átvert embereket azzal a történettel, hogy egy mesés, 1300 milliárd forintos örökség vár rá Németországban, és a pénz megszerzésééig kért kölcsön. Az ügyben érintett Kósa Lajos fideszes politikus, aki az ügy kirobbanásakor miniszter volt, és akinek a szerepét még mindig nem ismerni részletesen. Az biztos, hogy előkerült egy közjegyzői dokumentum, ami Kósa anyja nevére utaltatott volna 800 millió forintot Sz. Gábornétól.

Balra Sz. Gáborné, jobbra Kósa Lajos fideszes politikus
photo_camera Balra Sz. Gáborné, jobbra Kósa Lajos fideszes politikus

A botrány márciusi kirobbanása után Kósa szabályosan menekülni kezdett a sajtó elől, és még a fideszes médiában is csak leostobázva próbálták védeni. Arról, hogy milyen forgatókönyvek képzelhetőek el fideszes politikus szerepével kapcsolatban, a Ha Kósa csak hülye volt, akkor is súlyos dolgokkal kell elszámolnia című cikk írtunk. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.