Még mindig nem épül semmi a 2019-es Maccabi Játékok helyszínén, a szervezők hallgatnak

A 168 Óra arról írt, hogy másodjára is eredménytelen lett a Kerepesi úti Sportpark felépítésére kiírt közbeszerzési pályázat, ami az európai zsidó közösség nemzetközi sporteseménye, a 2019. július 29. és augusztus 7. között Magyarországon rendezendő Maccabi Európa Játékok központi helyszíne lenne.

A kormány a lebonyolításra a költségvetésben több mint 30 milliárd forintot tett félre a játékokra, aminek a rendezési jogát 2015 novemberében nyerte el Budapest, a svájci Bázelt megelőzve. Már egy év sincs hátra, de a tervezett Sportpark területén (az MTK Budapest futballstadionja és az Aréna Pláza közötti városrészen) egyelőre egyetlen sportlétesítmény építése sem kezdődött el.

Fotó: Magyar Építő Fórum

Pedig a pályázati kiírás szerint ezeket kellene kiviteleznie a nyertes pályázónak:

  • új uszoda,
  • sportcsarnok,
  • kültéri sportpályák,
  • műfüves pályák,
  • irodák,
  • gyakorlótermek,
  • parkolók,
  • gyalogoshidak.

A terület megtisztítására és a bontási munkálatokra még volt jelentkező, a Maccabi L-T 2017 Konzorcium 2,1 milliárd forintért végezhette el a feladatot, de az építkezésre kiírt pályázat májusban egyszer már eredménytelen lett, és most megint.

A 168 Óra most megpróbált utánajárni, miért késlekedik az építkezés, de illetékességre hivatkozva egymáshoz küldte őket a szervezőbizottság és a Sportpark felépítésére pályázatot kiíró, az állami sportlétesítmények vagyonkezelésével, működtetésével foglalkozó Nemzeti Sportközpontok is. Választ nem kaptak senkitől. (168 Óra)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.