A CÖF szerint nem pártpolitikai célokra költötték el az MVM-től kapott 500 millió forintos (!) támogatást

2018 szeptember 14., péntek 21:01
216

Hosszas titkolózás után a héten végre kiderült, mire költötte el a Békemenet-szervező CÖF az állami MVM-től kapott több mint félmilliárd (!!?%) forintos támogatást. A pénz jelentős részéből, több mint 430 millió forintból négy darab párperces, egészen hitvány minőségű kisfilmet forgattak, de ezen kívül ment hétmillió forint arra is, hogy Brüsszelben tüntethessenek Brüsszel ellen

Mivel a kisfilmek költségvetése tényleg elképesztő volt, lepapírozva többe került a forgatásuk egy mostanában sok közpénzes megbízást nyerő vállalattal, mint olyan egész estés, nemzetközileg is díjazott magyar filmeké, mint a Saul fia vagy a Testről és lélekről, az LMP hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett. 

Erre válaszul pénteken a CÖF közleményben reagált, egyben először védték meg nyilvánosan a percenként papíron 87 millió forintból közpénzből készült filmeket.

A közlemény elején arról írnak, hogy azért tüntettek a CEU ellen, mert „a CÖF-CÖKA szerint a polgárok és ezen belül a szellemi honvédők bátran kiállhatnak a számukra megkérdőjelezhető kettős mérce ellen, még akkor is, ha ennek megjelenési formáját az oktatásban ismerik fel”, majd kitérnek az MVM-től kapott támogatásra is: 

„Az MVM adományából e célból felhasznált költségeink így nem pártpolitikát, hanem a választópolgárok véleményét és a tárgybeli kormányzati állásfoglalást képviselték. Az MVM-mel megkötött szerződésből, a konkrét módon ott írtak alapján idézzük: „nemzetközi rendezvények szervezése”. A zöldek és a liberálisok vegyék tudomásul, ha tetszik, ha nem, mi civilek a hazánkat szolgáljuk.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt