Egy London melletti katonai bázison szállt le Orbán Viktor kedvenc magánrepülője

POLITIKA
2018 október 04., 11:11
comments 172

A PlaneFinder repülőgép követő oldal adati szerint a London mellett található RAF Northolt repülőtéren szállt le az OE-LEM lajstromszámú Budapestről indult magánrepülőgép, amin korábban Orbán Viktor miniszterelnök is utazott. Ez egy katonai légibázis, amit privát repülőgépek is rendszeresen használnak, korábban OE-LEM ugyanitt szállt le a FIFA gála, azon a rendezvényen Mészáros Lőrinc vett részt.

Ma este Londonban játszik focimeccset a Videoton a Chelsea csapatával, valószínűleg ezt akarják a helyszínen nézni a gép utasai.

Nem ez az első ilyen kiruccanás, szeptember végén derült ki, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök rendszeresen elfogadja Garancsi István milliárdos vállalkozó meghívását ilyen repülőutakra.

Azt nem tudni, hogy Orbán most az utasok között van-e, erről kérdeztük a miniszterelnök személyes szóvivőjét, de Havasi Bertalantól eddig nem kaptunk választ. A kormányfő a héten a repülőzésről a Parlamentben azt mondta, hogy

„jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni.”

Ehhez képest délelőtt még a Várban tartott beszédet a magyarországi kultúrbéke kitöréséről, így nem egyértelmű, hogy elérte-e a repülőt.

A kormánypárti médiában okoz némi zavart, hogy megmagyarázzák a miniszterelnök nemkorrupciós magánrepülőzését. Most nagyjából ott tartanak, hogy az utakat leleplező Átlátszó követhetett el bűncselekményt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.