Fluor Tomi szerint faszkalap diktátoroknak nincs keresnivalójuk Magyarországon

Tbg
külföld
2018 október 07., 14:57

„Nem gondolom, hogy jópofizni kellene diktátorokkal, vagy hogy bármiféle keresnivalója lenne egy ilyen faszkalap diktátornak Magyarországon” – nyilatkozta Fluor Tamás Magyarország külügyminisztere popnunciusa, szórakoztatóipari szakember, neves* előadó a 24.hu-nak.

Fluor Tamást azután kereste meg a 24.hu, hogy az ikon élesen kritizálta a Magyarországra látogató Recep Tayyip Erdogan török államfőt, amiért az elmúlt években diktatúrává alakította Törökországot: központosított, bebetonozott, bebörtönözött.

A 24.hu arra volt kíváncsi, nem tart-e a következményektől, amiért Erdogan spontán defenesztrációját helyezte kilátásba a Twitteren, majd Instagramján péniszt rajzolt az ottomán prezident fényképére.  Az alkotást hahotázó emotikonokkal is ellátta. 

Fluor a lapnak elárulta, hogy nem tart a következményektől, mert ő úgy tudja, Magyarország még nem tart „itt”. Fontos az itt, mert ott, azaz Törökországban hasonló akcióért simán börtönbüntetés jár: négy évvel büntethető, aki inzultálja az elnököt.

Erdogan legutóbb Németországban járt, ahol találkozott a német állam reprezentánsaival, de a meglehetősen feszült diplomáciai kapcsolatok nem oldódtak. Útját tüntetések kísérték, a török állam jelenleg is több tucat, Németországba menekült újságíró és politikus kiadatását követeli.

Erdogan budapesti látogatása hétfőn és kedden lesz: több utat lezárnak, a DK Kossuth téri tüntetését pedig betiltotta a rendőrség. 

* - Karácson Tamás

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.