Őrült mennyiségű aranyba öltöztette Orbán Ráhelt a legújabb képén Dr Máriás

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Méltó emlékművet állított a miniszterelnök urizáló lányának Dr Máriás. 

Az utóbbi években a NER-korszak kulcsfiguráit is előszeretettel megfestő művész Gustav Klimt egyik legismertebb festményét, a műtörténet egyik legyakrabban poszteresített és képeslaposított alkotását, Gustav Klimt "Adele Bloch-Bauer portréja" című művét fogalmazta át Orbán Ráhelre.

Az eredeti képet a bécsi szecesszió szupersztárja egy multimilliomos bécsi zsidó bankár műgyűjtő feleségéről festette. A mester ezen a művén dolgozott a leghosszabb ideig, amiben része lehetett a bonyolult, aranylapokat és gipszet is igénylő dekoratív technikának is, bár egyes művészettörténészek a szexre is gyanakszanak.

A szakemberek máig vitatkoznak azon ugyanis, hogy a modell, aki Klimt több más képén is szerepelt, valóban a festő szeretője volt-e, de az biztos, hogy szinte minden vonatkozó képén kifejezetten erős erotikus töltettel ábrázolta őt.

Az eredeti képet a bankár-cukorgyáros férj, Ferdinand Bloch-Bauer rendelte meg 1903-ban, arra számítva, hogy azt még az év októberében ajándékba tudja adni az anyósáéknak, ám végül négy évet kellett várnia, míg elkészült.

A korabeli kritikusok egy része éppen azt vetette a szemére, ami valószínűleg pont az egyik legerősebb szándékos fogás volt a képen, miszerint a tehetős modell vizuálisan szinte felolvad az ornamentikus háttérként szolgáló aranytengerben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.