Őrült mennyiségű aranyba öltöztette Orbán Ráhelt a legújabb képén Dr Máriás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Méltó emlékművet állított a miniszterelnök urizáló lányának Dr Máriás. 

Az utóbbi években a NER-korszak kulcsfiguráit is előszeretettel megfestő művész Gustav Klimt egyik legismertebb festményét, a műtörténet egyik legyakrabban poszteresített és képeslaposított alkotását, Gustav Klimt "Adele Bloch-Bauer portréja" című művét fogalmazta át Orbán Ráhelre.

Az eredeti képet a bécsi szecesszió szupersztárja egy multimilliomos bécsi zsidó bankár műgyűjtő feleségéről festette. A mester ezen a művén dolgozott a leghosszabb ideig, amiben része lehetett a bonyolult, aranylapokat és gipszet is igénylő dekoratív technikának is, bár egyes művészettörténészek a szexre is gyanakszanak.

A szakemberek máig vitatkoznak azon ugyanis, hogy a modell, aki Klimt több más képén is szerepelt, valóban a festő szeretője volt-e, de az biztos, hogy szinte minden vonatkozó képén kifejezetten erős erotikus töltettel ábrázolta őt.

Az eredeti képet a bankár-cukorgyáros férj, Ferdinand Bloch-Bauer rendelte meg 1903-ban, arra számítva, hogy azt még az év októberében ajándékba tudja adni az anyósáéknak, ám végül négy évet kellett várnia, míg elkészült.

A korabeli kritikusok egy része éppen azt vetette a szemére, ami valószínűleg pont az egyik legerősebb szándékos fogás volt a képen, miszerint a tehetős modell vizuálisan szinte felolvad az ornamentikus háttérként szolgáló aranytengerben.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.