Szabadon engedték Alekszej Navalnijt

külföld
2018 október 14., 05:36
comments 88

Húsz nap után vasárnap szabadon engedték Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt, akit szeptemberben "nem engedélyezett tüntetés" szervezése miatt ültettek le. Navalnijt akkor közvetlenül azután tartóztatták le újra, hogy szabadult előző, harminc napos elzárásából, amit szintén "nem engedélyezett tüntetés" szervezése miatt szabtak ki rá.

Navalnijt akkor a januári, a márciusi orosz elnökválasztás bojkottjára szólító tüntetések miatt zárták el - a korrupcióellenes politikus szerint azért, hogy megakadályozzák részvételét az orosz nyugdíjreform elleni tiltakozásokon. Ez az a nyugdíjreform, melynek során úgy emelnék 65 évre az orosz férfiak nyugdíjkorhatárát, hogy az orosz férfiak átlagosan 66 éves korukig élnek, vagyis a törvények alapján is gyakorlatilag halálukig dolgozhatnának.

Navalnij ugyan börtönben volt, de felhívására országszerte több ezren tüntettek aznap, így hát szabadulása után újból lecsukták. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.