Egy mérnök és egy özvegy takarítónő az új hajléktalantörvény első áldozatai

társadalom
2018 október 19., 07:17
comments 540

Szerda éjfélig országszerte 101 hajléktalant figyelmeztetettek a rendőrök azért, mert az utcán élnek, és két ember ellen indítottak szabálysértési eljárást.

  • Egy ember ellen Gödöllőn, őt szerdán állították bíróság elé
  • Egy másik ember ellen pedig Budapesten, az ő bírósági tárgyalása péntek délután lesz.

Az pedig nagyon beszédes, hogy mit lehet tudni erről a két emberről:

A Gödöllőn figyelmeztetést kapott, és 20 ezer forint szabálysértési költség megfizetésére kötelezett férfi ismert a kisvárosban.

“Egyáltalán nem egy problémás személy. Korábban mérnökként dolgozott, de elvesztette a lakását. Nagyon rossz fizikai állapotban van” - mondta róla az ügyvédje.

A Budapesten őrizetbe vett hajléktalanról az Utcajogász Egyesület közölt információkat, őt látják el a nő védelmét.

“A nyugdíj előtt álló nő öt hónapja vált hajléktalanná, miután élettársa halála után nem maradhatott tovább közös otthonukban. Jelenleg alkalmi munkákból él, korábban takarítóként és segédápolóként is dolgozott gyermekkórházban. Előállításakor vele lévő kiskutyáját menhelyre vitték” - írták róla.

Az előállításra azért került sor, mert október 17-én, egy napon belül háromszor figyelmeztették rendőrök, így október 18-án délben a negyedik alkalommal már a törvény szerint meg kellett indítani az eljárást.

Tehát összegezve, a rendőrség, az új szabályok alapján a héten előállított egy egykori mérnököt, aki elveszítette a lakhatását, és egy takarítónőt, aki az élettársa halála után kényszerült az utcára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt