Felcsút kéri: Akit nemzetisége, vallása, nemi identitása vagy politikai véleménye miatt hátrány ér, forduljon a hatósághoz!

érdekes adat
2018 október 25., 12:15
comments 110

Felcsút önkormányzati honlapján ismét megjelent az a rendszeresen közölt hirdetés, amiben azt kérik, hogy:

„Forduljon az Fejér megyei ügyfélszolgálatához, ha neme, életkora, bőrszíne vagy nemzetisége, vagyoni helyzete, egészségi állapota, szexuális irányultsága, nemi identitása, faji hovatartozása, vallási, vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, fogyatékossága, családi állapota, anyasága vagy apasága, vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri! Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.”

Emlékeztetőül:

  • Miután 2014-ben az RTL Klub híradója leadta, hogy a néhai Váradi András – a juhász, aki mindenét elvesztette, mert a földeket, amiken a juhait legeltette, a földpályázatokon a fideszes Mészáros Lőrincnek adták – az Együtt-PM színeiben az őszi önkormányzati választáson elindul Mészáros ellen Alcsútdobozon, Váradi megmaradt földjére ismeretlenek kombájnnal hajtottak fel, és tettek kárt a vetésében.
  • A Tolna megyei Őcsényben egy panziótulajdonos szeretett volna vendégül látni Magyarországon befogadott menekült családokat, de ebből nem lett semmi, mert amikor kitudódott, összehívtak egy falugyűlést, ahol a helyiek leüvöltötték a vállalkozót, megfenyegették, hogy elválasztják a fejét a testétől, és később valaki téglát dobott a kisbuszára, és kiszúrta a jármű kerekeit is. A Felcsúti illetőségű miniszterelnök az esetet így kommentálta„Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket.”
Orbán Viktor miniszterelnök háza a felcsúti Pancho Aréna mellett.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti háza az egykori telkére épített Pancho Aréna mellett. Fotó: Botos Tamás/444

Szóval ha bárkit a fentiekhez hasonló megkülönböztetés ér, nyugodtan forduljon akár Felcsúton is az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.