Putyin a nyugdíjasokkal packázott, be is zuhant a népszerűsége

külföld
2018 október 25., 05:38
comments 101

Vlagyimir Putyin, a 66 éves orosz elnök ráakadt azokra, akikkel nem bír el olyan egyszerűen: a nyugdíjasokra. Az elnök hónapok óta nyugdíjreformot tervez, ami elsősorban a nyugdíjrendszer terheinek csökkentését, azaz a nyugdíjkorhatár emelését jelenti. Már a tervezési fázisban több mint 15 százalékponttal esett a népszerűsége, az áprilisi 82 százalékról októberre 66 százalékra zuhant.

A nyugdíjreform miatt több tízezren tüntettek több orosz nagyvárosban, és a téma mobilizáló ereje miatt augusztusban javaslatai finomítására kényszerült, eredetileg 55-ről 63 évre emelte volna a női nyugdíjkorhatárt, de az új javaslat szerint 60 év lesz a limit. A férfiaknál marad a tervezett emelés 60-ról 65 évre.

A finomítás ellenére Putyin népszerűsége tovább zuhant, ennél alacsonyabb csak 2001-ben volt, akkor 61 százalékon állt. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.