Incel volt a férfi, aki megtámadott egy floridai jógastúdiót

Terrorizmus
2018 november 3., 20:13
comments 979

Egy férfi tüzet nyitott a floridai Hot Yoga Tallahassee jógastúdióban, két embert megölt, ötöt pedig megsebesített, majd önmagát is agyonlőtte.

photo_camera Fotó: Mark Wallheiser/AFP

Mint kiderült, a 40 éves Scott Beierle egy szélsőjobboldali incel volt, aki a feketék, bevándorlók és nők elleni posztokat közölt az ámokfutása előtt. Egy 2014-es Youtube-videóban például kurváknak nevezte a nőket, és a vele egy középiskolába járó lányok „kollektív árulásáról” beszélt, illetve azzal vádolta azokat a nőket, akik nem fehér férfiakkal voltak kapcsolatban, hogy „elárulták a vérüket”.

A rendőrség még vizsgálja a férfi motivációját, de azt megerősítették, hogy korábban volt már ellene hatósági eljárás nők zaklatása miatt.

Idén ez a második nagy incel terrortámadás lehetett: áprilisban egy kanadai férfi felhajtott egy furgonnal a járdára Torontóban, és megölt 10 embert. Előtte arról posztolt, hogy most kezdődik az „incel felkelés”. (Az incel azt jelenti, involuntarily celibate, azaz olyan embereket takar, akik nem direkt élnek cölibátusban, hanem csak nem fekszik le velük senki. A közösségük fő összetartó ereje a nők elleni gyűlölet és a saját elutasítottságukból fakadó frusztráció.) (Buzzfeed)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt