Az ökölvívó szövetség korábbi elnöke szerint Erdei Zsolt nem tartotta be a jogszerűséget a világbajnokság rendezésénél

2018 november 6., kedd 14:31
83

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség korábbi elnöke a DIGI Sport, Reggeli Start című műsorában beszélt az Erdei Zsolt vezetése alatt kialakult helyzetről. Csötönyi szerint Erdei Zsolt megbukott vezetőként. 

Csötönyi Sándor és Erdei Zsolt Fotó: Kovács Attila/MTI

A szövetség nemrég eljárást indított az augusztusban a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt. Egyben megvonták Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát, és belső vizsgálatot rendeltek el. A 840 millió forintba kerülő ifjúsági vébé költségei 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, ami miatt a női válogatott nem tud részt venni a világbajnokságon. 

Korábban Győr felajánlotta Erdeiéknek, hogy  a város támogatásként ingyen adna helyet a rendezvénynek, de amikor a város vezetése jelezte, hogy szeretnének benne lenni a szervezésben, a tárgyalások elakadtak. A a Duna Aréna ötlete attól a Balogh Sándortól származott, aki amellett, hogy az ökölvívó-szövetség elnökségi tagja, egyben a Duna Aréna  üzemeltetéséért és hasznosításáért felelős állami cég, a Bp2017. Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is. Korábban pedig a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje volt.

Csötönyi most a szervezésről azt mondta, hogy gyakorlatilag nem volt szervezőbizottság, nem volt költségvetés, de Erdeinek mégsem volt veszélyérzete. A korábbi elnök megemlítette azt is, hogy voltak becstelenségek is. Szerinte a felügyelőbizottság elnöke olyan számlákról számolt be, „amikben megdöbbentő adatok voltak”.

Elmondta, hogy csak azzal  319 milliós különbség keletkezett, hogy Győr helyett Budapesten tartották meg a rendezvényt. De szerinte a baj már ott kezdődött, hogy már tavaly 44 millió forintos volt a hiány, pedig ő 133 millió forintot hagyott ott pluszban, amikor átadta az elnökséget. 

Csötönyi hibának tartja azt is, hogy elnökségi döntés nélkül költötték a pénzt és a teljesítési igazolásokat olyanok írták alá, akiknek nem volt aláírási joguk.

Csötönyi beszélt arról, hogy az elnökségnek semmire sem volt befolyása, sokáig össze sem hívták az elnökségi üléseket. „Tehát ebből a szempontból a Zsolt hibát követett el, a legnagyobb hibát azzal, hogy a jogszerűséget sem tartotta be”- tette hozzá. Így egyébként arról sem volt elnökségi döntés, hogy nem Győrben lesz a világbajnokság.

Arról, hogy mik lesznek az ügy következményei, azt mondta: 

Meglehet, hogy én már börtönben lennék, ő mégiscsak egy világbajnok, másképp ítélik meg.” 

Ugyanakkor nem feltételezi, hogy Erdei vagy bárki más lopott volna, csak hibás döntéseket hozott. Végül elismerte, hogy Erdei vezetőként megbukott. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt