CEU-s diákok üzenik a Néppártnak, hogy tartsák be ígéretüket, és állítsák meg a magyar kormányt

Az I stand with CEU Facebook-oldalára került fel kedd délután egy videó, amin az egyetem diákjai fogalmaznak meg üzenetet az Európai Néppárt vezetői felé, akik szerdán és csütörtökön tanácskoznak Helsinkiben, és választják meg (alighanem) hivatalosan is listavezetőjüknek a német Manfred Webert.

Az egyetem egyik külföldi diákja a felvétel főszereplője, aki arról beszél, 2017 tavaszán találkozott Weberrel egy washingtoni rendezvényen, és a CSU-s politikus akkor azt ígérte neki, nyugodtan menjen Budapestre tanulni a CEU-ra, mert az egyetem ügye  „vörös vonalat” jelent a néppárti vezetők szemében, amit nem fognak engedni, hogy átlépjen a Fidesz. 

Miután október végén az egyetem bejelentette, hogy decemberi határidővel több akkreditált képzést is Bécsbe telepít át, a hallgatók szerint eljött az ideje, hogy a Néppárt meghúzza azt a bizonyos vonalat, ezért üzenik  Alexander Stubbnak, Angela Merkelnek, és a többi néppárti vezetőnek, hogy eljött az ideje, hogy megtartsák ígéretüket. 

Weber kedden úgy nyilatkozott, hogy Helsinkiben nem fogják kizárni a Fideszt, de minden erejükkel nyomást fognak gyakorolni Orbán Viktorra és kormányára, hogy tartsa tiszteletben az unió alapjogait. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.