CEU-s diákok üzenik a Néppártnak, hogy tartsák be ígéretüket, és állítsák meg a magyar kormányt

Az I stand with CEU Facebook-oldalára került fel kedd délután egy videó, amin az egyetem diákjai fogalmaznak meg üzenetet az Európai Néppárt vezetői felé, akik szerdán és csütörtökön tanácskoznak Helsinkiben, és választják meg (alighanem) hivatalosan is listavezetőjüknek a német Manfred Webert.

Az egyetem egyik külföldi diákja a felvétel főszereplője, aki arról beszél, 2017 tavaszán találkozott Weberrel egy washingtoni rendezvényen, és a CSU-s politikus akkor azt ígérte neki, nyugodtan menjen Budapestre tanulni a CEU-ra, mert az egyetem ügye  „vörös vonalat” jelent a néppárti vezetők szemében, amit nem fognak engedni, hogy átlépjen a Fidesz. 

Miután október végén az egyetem bejelentette, hogy decemberi határidővel több akkreditált képzést is Bécsbe telepít át, a hallgatók szerint eljött az ideje, hogy a Néppárt meghúzza azt a bizonyos vonalat, ezért üzenik  Alexander Stubbnak, Angela Merkelnek, és a többi néppárti vezetőnek, hogy eljött az ideje, hogy megtartsák ígéretüket. 

Weber kedden úgy nyilatkozott, hogy Helsinkiben nem fogják kizárni a Fideszt, de minden erejükkel nyomást fognak gyakorolni Orbán Viktorra és kormányára, hogy tartsa tiszteletben az unió alapjogait.