CEU-s diákok üzenik a Néppártnak, hogy tartsák be ígéretüket, és állítsák meg a magyar kormányt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az I stand with CEU Facebook-oldalára került fel kedd délután egy videó, amin az egyetem diákjai fogalmaznak meg üzenetet az Európai Néppárt vezetői felé, akik szerdán és csütörtökön tanácskoznak Helsinkiben, és választják meg (alighanem) hivatalosan is listavezetőjüknek a német Manfred Webert.

Az egyetem egyik külföldi diákja a felvétel főszereplője, aki arról beszél, 2017 tavaszán találkozott Weberrel egy washingtoni rendezvényen, és a CSU-s politikus akkor azt ígérte neki, nyugodtan menjen Budapestre tanulni a CEU-ra, mert az egyetem ügye  „vörös vonalat” jelent a néppárti vezetők szemében, amit nem fognak engedni, hogy átlépjen a Fidesz. 

Miután október végén az egyetem bejelentette, hogy decemberi határidővel több akkreditált képzést is Bécsbe telepít át, a hallgatók szerint eljött az ideje, hogy a Néppárt meghúzza azt a bizonyos vonalat, ezért üzenik  Alexander Stubbnak, Angela Merkelnek, és a többi néppárti vezetőnek, hogy eljött az ideje, hogy megtartsák ígéretüket. 

Weber kedden úgy nyilatkozott, hogy Helsinkiben nem fogják kizárni a Fideszt, de minden erejükkel nyomást fognak gyakorolni Orbán Viktorra és kormányára, hogy tartsa tiszteletben az unió alapjogait. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.