20 percet kapnak az orosz üzenetküldő szolgáltatások, hogy azonosítsák felhasználóik személyazonosságát

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök aláírta a törvényt, amely értelmében szigorodik az üzenetküldő szolgáltatások felhasználóinak azonosítása: a törvény hatálybalépése után a rendszerek üzemeltetői kötelesek lesznek azonosítani a felhasználóik személyazonosságát a telefonszámaik megadása révén. 

Az új szabályozás értelmében az üzenetküldők felhasználóitól meg kell tagadni a szolgáltatás használatát, ha kérésre a telefonszolgáltatójuk 20 percen belül nem igazolja kilétüket. Továbbá, ha valaki megváltoztatja a profilján az információkat vagy telefonszámot vált, akkor újra igazolnia kell személyazonosságát. 

A rendelkezés, mely szerint csak telefonszám alapján azonosítva lehet használni az üzenetküldő szolgáltatásokat, már január óta érvényben van Oroszországban, ugyanakkor eddig hiányoztak mögüle a szankcionáló eszközök. Most ezek is megérkeztek, az előírásoknak nem megfelelően eljáró cégek akár egymillió rubeles, azaz 4,2 millió forintos bírságot is kaphatnak. (Meduza)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.