20 percet kapnak az orosz üzenetküldő szolgáltatások, hogy azonosítsák felhasználóik személyazonosságát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök aláírta a törvényt, amely értelmében szigorodik az üzenetküldő szolgáltatások felhasználóinak azonosítása: a törvény hatálybalépése után a rendszerek üzemeltetői kötelesek lesznek azonosítani a felhasználóik személyazonosságát a telefonszámaik megadása révén. 

Az új szabályozás értelmében az üzenetküldők felhasználóitól meg kell tagadni a szolgáltatás használatát, ha kérésre a telefonszolgáltatójuk 20 percen belül nem igazolja kilétüket. Továbbá, ha valaki megváltoztatja a profilján az információkat vagy telefonszámot vált, akkor újra igazolnia kell személyazonosságát. 

A rendelkezés, mely szerint csak telefonszám alapján azonosítva lehet használni az üzenetküldő szolgáltatásokat, már január óta érvényben van Oroszországban, ugyanakkor eddig hiányoztak mögüle a szankcionáló eszközök. Most ezek is megérkeztek, az előírásoknak nem megfelelően eljáró cégek akár egymillió rubeles, azaz 4,2 millió forintos bírságot is kaphatnak. (Meduza)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.