20 percet kapnak az orosz üzenetküldő szolgáltatások, hogy azonosítsák felhasználóik személyazonosságát

külföld
2018 november 07., 05:59
comments 81

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök aláírta a törvényt, amely értelmében szigorodik az üzenetküldő szolgáltatások felhasználóinak azonosítása: a törvény hatálybalépése után a rendszerek üzemeltetői kötelesek lesznek azonosítani a felhasználóik személyazonosságát a telefonszámaik megadása révén.

Az új szabályozás értelmében az üzenetküldők felhasználóitól meg kell tagadni a szolgáltatás használatát, ha kérésre a telefonszolgáltatójuk 20 percen belül nem igazolja kilétüket. Továbbá, ha valaki megváltoztatja a profilján az információkat vagy telefonszámot vált, akkor újra igazolnia kell személyazonosságát.

A rendelkezés, mely szerint csak telefonszám alapján azonosítva lehet használni az üzenetküldő szolgáltatásokat, már január óta érvényben van Oroszországban, ugyanakkor eddig hiányoztak mögüle a szankcionáló eszközök. Most ezek is megérkeztek, az előírásoknak nem megfelelően eljáró cégek akár egymillió rubeles, azaz 4,2 millió forintos bírságot is kaphatnak. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.