Volner János, Apáti István és Fülöp Erik a Mi Hazánk Mozgalomban folytatja

POLITIKA
2018 november 07., 14:46
comments 79

A Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizál ezentúl három korábbi jobbikos, most független országgyűlési képviselő. Volner János, Apáti István és Fülöp Erik budapesti sajtótájékoztatón jelentette be: mindhárman kérték felvételüket a friss pártba.

Toroczkai László pártelnök azt mondta, ezzel, Dúró Dórával együtt, a korábbi egy helyett már négyen képviselik a törvényhozásban a politikájukat, aminek a lényege, hogy „a nemzet az első, a nemzet érdekeit semmilyen magánérdek oltárán fel nem áldozzuk”.

A három egykori jobbikos politikus közül Volner János az eseményen a társai nevében is szólva azt mondta: az igazi Jobbikot keresik, egy olyan professzionálisan működő, nemzeti értékrendet követő, jobboldali pártot szeretnének a jövőben építeni, ami alkalmas lesz arra, hogy Magyarországon egy reális kormányzati alternatívát tudjon a Fidesz rendszerével szemben nyújtani.

Szerinte e lépésük „nem volt előre elrendeltetett”, de a Mi Hazánkhoz csatlakozott a Jobbikban korábban aktívan politizáló nemzeti értékrendet vallók többsége is, sok olyannal együtt, aki korábban nem választott pártot magának. „Most már itt van a legtöbb barátunk és szövetségesünk, kipróbált harcostársunk” – mondta.

Szerinte az értékrendek és a szervezetépítési-stratégiai elképzelések is összhangban vannak, és a Parlament legszegényebb pártjához csatlakoznak, aminek oligarchája sincs, és nem is lesz. Se helyi, se országos szinten nem fognak együttműködni „a bukott baliberális oldal pártjaival”, önállóan szeretnék a saját útjukat járni – mondta.

Volner János, a Jobbik akkori frakcióvezetője a sajtótájékoztatóján az alaptörvény 7. módosításáról tartott többpárti egyeztetés után az Országházban 2016. október 11-én.
photo_camera Volner János, a Jobbik akkori frakcióvezetője a sajtótájékoztatóján az alaptörvény 7. módosításáról tartott többpárti egyeztetés után az Országházban 2016. október 11-én. Fotó: Soós Lajos / MTI

(Miután kilépett a Jobbikból annak választási kudarca után, már Volner János is azt állította: Simicska nejlonzacskóban tolta a pénzt volt pártjába. A politikus, akit korábban azzal vádolt a fideszes média, hogy a bokrok közé vitt egy nőt, már a fideszes médiában is szívesen beszél egykori pártja bűneiről.)

Arról is beszélt, hogy szerinte a jelenlegi ellenzéki pártok megélhetési politizálást folytatnak, pedig az eredményesség azon múlik, meg tudják-e szólítani a Fidesz szavazóit, reális politikai alternatívát kínálva nekik.

Volner Jánost – 17 támogató, négy ellenző és három tartózkodó szavazat mellett – október 5-én zárta ki soraiból a Jobbik-frakció. Emiatti tiltakozásul lépett ki a képviselőcsoportból Apáti István és Fülöp Erik. Mindannyiuk ellen fegyelmi eljárás indult, amiért nem adták vissza országgyűlési képviselői mandátumukat. A következő 1,5 hétben mindhárman kiléptek a Jobbikból. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.