Maszatol a külügy, hogy a magyar delegáció tagjaként utazott-e Kínába Orbán kedvenc török oligarchája

POLITIKA
2018 november 22., 21:25
comments 166

A szocialista Mesterházy Attila kérdezett rá a külügyminisztériumnál, hogy a magyar delegáció tagjaként utazott-e Kínába Adnan Polat török üzletember. Az Erdoğan török elnökkel is jó kapcsolatot ápoló oligarcha ugyanis feltűnt egy videón Orbán Viktor mögött a sanghaji import expón. 

Orbán Viktor miniszterelnök 2018. október 25-én egy zürichi kitérővel Görögországba ment a MOL Vidinek szurkolni, vele volt Erdogan török elnökkel közös barátja, Adnan Polat is, aki néha Tiborcz Istvánnal is üzletel.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök októberben egy zürichi kitérővel Görögországba ment a MOL Vidinek szurkolni, vele volt Erdogan török elnökkel közös barátja, Adnan Polat is, aki néha Tiborcz Istvánnal is üzletel. Fotó: Szakisz Mitrolidisz/AFP

És a jelek szerint üzletileg is jól járt, mert a kínai fél többek között egy magyarországi napelempark építéséről írt alá szerződést, és ugyan cégnevet nem említettek, de Polat cége egy 1000 MW kapacitású napelemparkot tervez Magyarországon.

Polat az elmúlt években rengeteget bizniszelt Magyarországon, még Tiborcz Istvánnal is üzletelt. Rendszeresen együtt nézi a meccseket külföldön, az oda magánrepülőkkel kijutó magyar kormányfővel.

De Magyar Levente, Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára nem adott egyértelmű választ arra, hogy került oda Polat. Csak annyit írt:

„A Kormány minden olyan magyarországi beruházást üdvözöl, amely megvalósulásához nemzetgazdasági érdek fűződik. Ez vonatkozik úgy a magyar, mint a külföldi állampolgárokhoz köthető beruházásokra.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.